228(12) Kurban Said "Ali ir Nino"

Kurban Said “Ali ir Nino”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė:  net nežinau, ką vertinti šioje istorijoje: meilės liniją, ar aprašomą laikmetį, vietą ir tradicijas. Meilės istorija nesudėtinga. Musulmonas Ali ir krikščionė Nino įsimyli dar paauglystėje. Skirtingai nei Romeo bei Džiulijeta, kad patyrė,  jiems nėra kažko labai uždrausto. Tėvukai išrėžia pamokslus (jos – apie tai, kaip vyras su moterimi yra partneriai ir turi vienas kitą palaikyti, jo – apie tai, kad moteris yra tik vaikams gimdyti ir jei duos patarimą, reikia daryti priešingai) ir leidžia tuoktis. Kliūtis kuria kitos aplinkybės. Ar jos lengvai įveikiamos? Skaitykit ir sužinosit. Pati meilės istorija kiek nereali, nes musulmonai tokie nuolaidūs nebūna.
Visai įdomi ta kita istorijos pusė. Karas. Nors jo knygoje labai daug, tačiau sunku apčiuopti. Tačiau daugiau svarbus kiekvieno asmeninis motyvas tame kare. Visų pakistaniečių, gruzinų, azerbaniečių, rusų vieta naujųjų laikų istorijoje taip pat labai įdomi.
Oficialiai: Baku, XX amžiaus pradžia. Dramatiškų įvykių fone užsimezga graži istorija: kilmingas musulmonų jaunuolis Ali ir krikščionė kunigaikštytė Nino pamilsta vienas kitą. Religija ir papročiai prieštarauja jųdviejų ryšiui, bet įsikišus tarpininkui kunigaikštis Kipianis sutinka išleisti dukrą už musulmono. Tačiau tada Nino pagrobiama. Ali, laikydamasis papročio, turėtų nužudyti ne tik varžovą, bet ir sužadėtinę…
Puslapių skaičius: 248
Knyga nuosava.
Perskaityta 2011 01 04

+ There are no comments

Add yours