250(34) Sergej Lukjanenko "Nakties sargyba"

Sergej Lukjanenko “Nakties sargyba”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: Nežinau kuo, bet knyga man priminė Maksą Frajų. Turbūt savo nuotaika ir keliomis siužetinėmis linijomis viename. O šiaip įdomu, patrauklu, gera skaityti. Nors “Juodraštis” patiko labiau, bet ir sargyba nenuvylė. Tiesa, pabaiga kiek erzino. Kiek gi galima dejuoti galvojant Blogis vs Gėris :). Atsakymo gi nebūna! Nereikia net magu būti, kad tai žinotum. Nepaisant kelių smulkmenėlių čia fantastikos nėra labai daug. Daug daugiau pagalvojimų apie pusiausvyrą. Dedu pliusą už paprastą stiliuką ir gražų sutemų pasaulį.
Vienu sakinių: e skaityklės išsikrauna maždaug toje vietoje, kur filmuose būna reklama.
Oficialiai: Užslinkus nakčiai gatvėse baisu. Tačiau baimė kausto ne todėl, kad ima siautėti nusikaltėliai ar maniakai. Kai užslenka naktis, į gatves medžioti išeina tie, kurie vadina save kitais. Tai – vampyrai ir vilkolakiai, burtininkai ir raganos. Tie, Kiti, saulei nusileidus, įgyja ypatingas galias. Tų, Kitų, nesužeidžia įprasti ginklai. Gerai dar, kad „naktinius medžiotojus“ jau daugelį amžių prižiūri Nakties Sargyba. Nakties Sargyba kovoja su Tamsos išperomis, tačiau negali pažeisti Sutarties, pasirašytos kitados tarp Šviesiųjų ir Tamsiųjų…
Puslapių skaičius: 315
eknyga
Perskaityta 2011 04 11

7Comments

Add yours
  1. 2
    Salomėja

    Kodėl greitai? Gi neklausei kiek iki tol perskaičiau knygų:) Kažkoks Sony vienas pirmesnių senukas modeliukas. Gaila, kad skolintas, bo visai mielas. Bet pirkti nerekomenduočiau, nes kontrastas labai prastas “)

+ Leave a Comment