264(48) Guy de Maupassant "Mielas draugas"

Guy de Maupassant “Mielas draugas”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: Kaip klasikinis kūrinys ši knyga žavi – puikiai aprašytas laikmetis, profesionaliai valdoma plunksna, įdomūs personažai. Bet kaip eilinę knygą gana nuobodu skaityti. Pati istorija ir personažas tokie nykūs ir nekelia jokių emocijų. Turiu omenyje, kad visiškai tas pats, kurią moteriškę Mielas draugas suvilios, kurią pames, o kurią ves. Tai pirma Maupassano knyga, kurią skaičiau. Gali būti, kad imčiausi ir kitų, bet tikrai nebepirkčiau.
Vienu sakiniu: pavydūs žmonės niekada nebūna laimingi: vistiek kitas turi vienu milijonu daugiau ar bent gražesnę žmoną.
Oficialiai: Jaunas puskarininkis po klajonių Afrikos dykumose atsiduria Paryžiuje. Jis žavus ir patinka visokiausio rango damoms – nuo gatvės merginų iki aukštuomenės salonų šeimininkių, bet jam trūksta turtų ir šlovės. Jis užsispiria jų įgyti ir drąsiai ima pasinaudodamas savo kerais kopti karjeros laiptais. Viena meilužė protinga, todėl rašo už jį straipsnius ir padaro įžymiu ir įtakingu žurnalistu, antra – turtinga, todėl padeda apsukriai investuoti, trečia – miela ir žaisminga, su ja smagu leisti laiką. O raguoti vyrai mielai imasi globoti žavų jaunuolį ir nė neįtaria, kad peni gyvatę užantyje. Visų dramų ir intrigų fone – XIX a. Paryžius, nėriniuotos suknelės, frakai, cilindrai ir karietos, todėl elegancijos ir romantikos knygoje – per akis.
Puslapių skaičius: 512
Knyga nuosava
Perskaityta 2011 05 22

1 Comment

Add yours
  1. 1
    deathblow

    esu pradėjęs skaityti šio autoriaus Baltų lankų išleistą novelių ar apsakymų rinkinį “Mėnesiena”. kol kas labai neįdomu.

+ Leave a Comment