293(77) Cormac McCarthy "Kelias"

Cormac McCarthy “Kelias”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: Per vieną iš kažkurių mano konkursėlių šią knygą labai rekomendavo. Įtraukiau į geidaraščius ir po to visai nebrangiai nusipirkau. Pagaliau prisiruošiau perskaityti. Patiko. Net filmą siunčiuosi. Ypač patiko nedaugžodžiavimas. Regis nėra jokių aprašymų. Nėra daug dialogų, o ir tie patys trumpasakininiai, o gavosi įtempta knyga. Ir sunki ta tiesiogine prasme, taip ir jaučiau tas velkamas kojas į niekur. Ir visą knygą nežinai – mirs jie, ras kitų žmonių, ar dar kaip nors kitaip viskas bus? O tai ir nesvarbu.
Oficialiai: Ši hipnotizuojanti istorija apie griuvėsiais virtusį pasaulį ir žmoniją ištikusį košmarą – lyg gairė, parodanti tai, ką geriausio ir ką blogiausio žmonija gali sukurti. Knygoje vaizduojama ateitis, kurioje nebėra nei tęstinumo, nei vilties; bet du herojus, tėvą ir sūnų, keliaujančius per dyką žemę, palaiko meilė – jie vienas kitam ištisas pasaulis. Kelias, savęs pažinimo metafora, pasakoja apie beviltišką atkaklumą ir švelnumą, padedantį žmonėms išgyventi visiškos nusiaubties akivaizdoje.
Puslapių skaičius: 223
Knyga nuosava.
Perskaityta 2011 08 11

2Comments

Add yours
  1. 1
    Rasa

    Sveiki. Šią knygą perskaičiau neseniai. Sužavėjo. Atradau, jog yra dar viena šio rašytojo knyga ” Laukinių arklių pakerėti”. Ar skaitėte? Ar tokia pat gera, kaip ši?

+ Leave a Comment