320(104) Charlotte Brontë "Džeinė Eir"

Charlotte Brontë “Džeinė Eir”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: Džeinę jau esu skaičiusi anksčiau. Neseniai žiūrėjome naujausią filmą tai užsimaniau paskaityti dar kartą. Gal ir gerai tas filmas. Mažiau bla bla. O šiaip ant manos knygos nugarėlės prašyta, kad “Tai ir viena gražiausių meilės istorijų anglų literatūroje. Tačiau jos negalima pavadinti banalia meilės istorija su laiminga pabaiga“. Nėra  banali meilės istorija su laiminga pabaiga? OMG, tai kas tada? Ko dar maža? Pinigų yra, meilės yra, o svarbiausia – laimės – irgi yra. Bet šiaip jau man šita knyga patinka.
Oficialiai:  „Džeinė Eir“ – autobiografiškiausia Šarlotės Brontės knyga. Tai ir viena gražiausių meilės istorijų anglų literatūroje. Tačiau jos negalima pavadinti banalia meilės istorija su laiminga pabaiga…
Visų niekinama ir žeminama našlaitė Džeinė auga giminaičių namuose o vėliau – prastos reputacijos našlaičių prieglaudoje. Paaugusi pradeda dirbti egocentriško misterio Ročesterio dukrelės aukle. Neišvaizdi, tačiau inteligentiška moteris sužavi Ročesterį. Įsiplieskia meilė. Bet ar Ročesterio pečius slegianti paslaptis nesunaikins jųdviejų jausmo?
Puslapių skaičius: 526
Knyga nuosava.
Perskaityta 2011 10 12

+ There are no comments

Add yours