341(14) Харуки Мураками "Призраки Лексингтона"

Харуки Мураками “Призраки Лексингтона”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Jė! Pagaliau įveikiau rusišką knygą, tegus ir plonytę. Nors trumpų pasakų rinkinių nemėgstu, gi Murakamis šiuo atveju puikiai susiskaitė. Yra kur stabtelėti pavargus kirilicos šifravime. O ką galiu pasakyti apie tas istorijas? Geros. Nuostabios. Murakamiškos. MU RA KA MIŠ KOS! Gi pirmoji istorija, autorius dievagojasi, kad ji tikrai tikrai neišgalvota, o aš tikiu tikiu, pasakoja apie vaiduoklius naktį surengusius vakarėlį ir klausančius džiazo. O šiaip jau beveik visose istorijose herojai klauso plokštelių ir skaito knygas. Vienišumas – būdingiausias vaizdas. Išleiskit lietuviškai, a?
Oficialiai: «Призраки Лексингтона» (1996) – один из самых известных сборников рассказов классика современной японской литературы Харуки Мураками (р. 1949). Автор популярных во всем мире романов «Охота на овец», «Дэнс, Дэнс, Дэнс» и «Хроники заводной птицы» предстает в нем как мастер короткой прозы. 
Puslapių skaičius: 142
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2011 12 07

+ There are no comments

Add yours