363(36) Kim Youngha "Kas gi nutiko lifte įstrigusiam vyriškiui?"

Kim Youngha “Kas gi nutiko lifte įstrigusiam vyriškiui?”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: regis tik kas keistesnio ir iš karto užlipina etiketę “korėjos murakamis”. Taip truputį piktai galvojau. Bet knyga traukė. Nes gi vien pavadinimas ko vertas :). Ir iš tiesų murakamiškumo nelabai ir ieškoti reikia. Nes šviežiausia mano skaityta pono M. knyga “Lengsingtono vaiduokliai” buvo tokio pat stiliaus.
Apie panašumus gana. Panašumai tai ne vienodumai :). Apsakymai man labai patiko. Visi labai lengvi, visi labai skirtingi ir daugelis labai melancholiški. Ir žavumėlė žavumėlė: moteris sužinojusi, kad jos vyras vampyras rašo laišką rašytojui; vyras, kuris pamilęs tapo nematomu; keisti nutikimai lifte (bet na rimtai, kas gi nutiko lifte įstrigusiam vyriškiui? nebūkite tikri, kad sužinosite); detektyvinė istorija, kurioje niekas neaišku. Kai kurios istorijos neturi pradžios, nei pabaigos. Vis dėl to kažką primena? Rašytoją įsiminti. Laukti romano.
Oficialiai: Moteris internete netikėtai atranda žaibo smūgį patyrusių žmonių klubą. Jo lankytojai jai padeda ne tik prisiminti ilgai slėptą savo jaunystės patirtį, išsivaduoti iš kaustančių baimių, bet ir naujai atrasti save ir savo kūną. 
Bankininkas, kurio griežta motina kontroliuoja net jo intymius santykius šeimoje, sutinka buvusią geriausio draugo B. meilužę, dabar – našlę. Susižavėjęs patiki, kad tai ir yra tikroji meilė, bet, vos jam tą prisipažinus, nutinka keisčiausias įvykis – jo kūnas virsta nematomu ir po truputį pradeda nykti… 
Tarp psichiatro ir jo pacientės užsimezga meilės ryšys. Su ja išsiskyręs, psichiatras keliauja į Angkor Vato šventyklą, ten stebi medį, šaknimis apraizgiusį Budos statulą ir šventyklą, bet kartu apsaugojusį jas nuo suirimo. Taip apsikabinę, jie išsilaikė devynis šimtus metų. Psichiatras supranta, kad tas pats vyksta ir žmonių gyvenime, – tik kas pavojingiau: jo žeidžiančios pastabos ar meilužės peilis? Kas iš jųdviejų yra medis, o kas Buda? 
Puslapių skaičius: 243
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 02 26

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Edita

    Patiko, buvo lengva skaityti. Kai kurie kūriniai pasirodė silpnoki, bet ir Murakamio ne visada jie atrodo vienodai “kieti”. Jei pasinaudoti G.Radvilavičiūtės gero teksto nustatymo kriterijais, tai man geriausias buvo “Avarinis išėjimas” nes ir po dviejų savaičių vis netikėtai ką nors iš to teksto prisimenu. Beje, jei neskaitei Kereto apsakymu rinkinio, labai tinkamu pavadinimu “Autobuso vairuotojas, kuris norėjo būti dievas” tai nuoširdžiai rekomenduoju.

+ Leave a Comment