367(40) Paolo Giordano "Pirminių skaičių vienatvė"

Paolo Giordano “Pirminių skaičių vienatvė”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Mano ir pardavėjos dialogas knygų mugėje:
Aš: prašau šitą.
P: oi, kokia gera knyga, oi kokia gera.
Aš: taigi tam ir perku, kad gera.
P: bet aš jau perskaičiau ir žinau, kad tikrai gera.
Aš: o aš dar tik skaitysiu ir manęs laukia tas malonumas.
P: o taip, net pavydžiu.
Ir dabar man šiek tiek gaila, kad ją taip greitai perskaičiau. Bet gal ir gerai. Nes romanas baisiai liūdnas. O kaip gi kitaip. Juk apie vienatvę. Ir žmonių, ir skaičių, ir tarpusavio derinių. Apie du žmones, kurie baisiai vieniši ir net negali vienas kitam padėti iš to vienišumo. Liūdna.
Oficialiai: Paolo Giordano romanas „Pirminių skaičių vienatvė“ – tai pribloškianti istorija apie vienatvę ir meilę.Pirminiai skaičiai dalijasi tik iš vieno ir iš savęs. Nors nepatiklūs ir vieniši, vis dėlto yra skaičių, turinčių skaičių dvynį, nuo kurio juos skiria tik porinis skaičius. Romano „Pirminių skaičių vienatvė“ herojus, nepaprastai gabus matematikas Matija, yra tikras, kad ir jis – vienas tokių skaičių, o licėjuje sutikta Aličė – jo dvynė. Jie panašūs daug kuo… Tokia pati skausminga praeitis, tokia pat vienatvė, rodos, taip trokštama, bet ir be galo skaudi… Ir tas nesugebėjimas įveikti amžino atstumo tarp savęs ir kitų. Nuo pat vaikystės dienų iki brandaus amžiaus jų gyvenimo keliai vis susikirs, susilies ir nutols atkakliai stengiantis sugriauti juos skiriančias kliūtis.Santūriai, bet su trikdančiu tikslumu Paolo Giordano tyrinėja skausmingai bręstančių ir ieškančių savo vietos gyvenime jaunuolių jausmus.
Puslapių skaičius: 264
Knyga nuosava. Pirkau už 21 lt.
Perskaityta 2012 03 10

2Comments

Add yours
  1. 1
    reklamosauka

    O aš pačiupinėjau ir pagalvojau, kad bus pe daug paaugliams 🙂 bet jei sakai, kad gera, tai patikėsiu. Beje, o kokia tavo politika knygų skolinimo klausimais?

  2. 2
    Salomėja

    Na tai paaugliška čia tik tai, kad pusėje knygos jie yra paaugliai. Bet problemos, jausmai ir t.t. nelabai paaugliški. Kokiam labiau depresuotam jaunuoliui tai ir nerekomenduočiau.
    Knygą galiu paskolint 🙂
    Neskolinu tik Murakamio (nes skolindama knygą leidžiu sau manyti, kad ji gali ir negrįžti, bet tai tik daiktas), ir tai darau išimčių kartais 🙂

+ Leave a Comment