370(43) Ranya Paasonen "Saulės padėtis"

Ranya Paasonen “Saulės padėtis”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Knygutė, nes knyga nekyla pirštai pavadinti, gera, bet aš nejaučiau jokio skaitymo malonumo. Supratau, kad tas poetiškumas ir nuolatinis sukimas apie tą patį manęs “neveža”. Knyga pasakoja apie staigiai užsiliepsnojusią meilę tarp vandens ir ugnies, tarp suomės ir egiptiečio, ir apie visas pasekmes, kurios būdingos tokiai sąjungai. Suomė ir egiptietis yra tikri rašytojos tėvai, todėl knygoje daug ir jos gyvenimo “posezijos”. Patiks tiems, kuriems svarbiausia ne ką rašo, o kaip rašo.
OficialiaiRomane „Saulės padėtis“ tarp dviejų kultūrų užaugusi mergina pasakoja tėvo egiptiečio ir motinos suomės meilės istoriją. Lankydamasi Egipte, Anu sutinka būsimą vyrą Ismailą. Du skirtingų kultūrų žmonės mano galėsią gyventi drauge. Tačiau santuoka žlunga. Nelaimingą tėvų meilės istoriją, pasibaigusią motinos mirtimi nuo vėžio, R. Paasonen pasakoja neįprasta lyrine kalba, su poezijai būdingais pakartojimais nuvesdama skaitytoją į Egiptą ir jo kvapų debesis, nepaprastai skaisčią saulę, kuri balkone sukabintas paklodes išdžiovina greičiau, nei užverda vanduo, ir į Suomiją, kur patalynė keičiama greičiau, negu ją nublukina saulė…
Puslapių skaičius: 160
Knyga nuosava. Pirkom už 5lt.
Perskaityta 2012 03 21

+ There are no comments

Add yours