390(63) Paweł Huelle "Mercedes-Benz. Iš laiškų Hrabalui"

Paweł Huelle “Mercedes-Benz. Iš laiškų Hrabalui”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Šią knygą pirkau dėl viršelio. Tik pamačiau knygyne ir iš karto užsimaniau turėti! Dzin tas turinys! Va kaip reikia vilioti pirkėjus. Ir viršelio popierius toks mielas. Ir pavadinimas reljefinis-išspaustas. Odę baigiau.
Skaitymas manasis buvo kiek prieštaringas. Iš vienos pusės tai labai įdomu, juokinga. Iš kitos gi – baisiai sunku, nes visa knyga yra vienas vienutėlis laiškas-monologas. Be skyrelių, be pastraipų. Nors suprantu, kodėl tai turėtų atrodyti žavu, mane atvirai tariant užkniso tai, kad neįmanoma atsikvėpti. Sunku surasti kur baigei. Sunku nepamesti minties. Visiškai tie patys žodžiai man skaitytųsi visai kitaip, jei visgi būtų pastraipos, kažkokie “breikai”. Tada knygą vertinčiau trejetu.
Kas pasakojama laiške? Ogi tai kaip laiško autorius mokosi vairuoti pas vienintelę mieste instruktorę – moterį ir pasakoja jai nuostabiausias istorijas. Apie geležinkelio pervažoje įstrigusį močiutės citroeną, apie tai kaip kunigaikštis padarė sieną-imitaciją ir į ją rėžėsi norėdamas pagąsdinti tetulę, apie oro balonių medžioklę. Skaičiau ir kikenau. Tik į pabaigą labai jau atbukau nuo to formato.
OficialiaiVairavimo pamokos, pasirodo, gali būti ir romantiškos… Važinėdamas po miesto gatves mažyčiu fiatu knygos herojus, norėdamas įsiteikti žavingai instruktorei, pasakoja tikras ir pramanytas, bet visąlaik nuotaikingas, „kabinančias“ istorijas apie senelio ir tėvo mersedesus, senelio sužadėtuvių dovaną – nelaimingąjį močiutės citroeną, ir dar daug ką. Instruktorės ir mokinio maršrutai vis artėja prie jos sodo namelio užmiestyje… 
Puslapių skaičius: 144
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 04 30

+ There are no comments

Add yours