422(95) Tess Gerritsen "Pameistrys"

Tess Gerritsen “Pameistrys”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė:  Žinokit, po “Chirurgo” maniau paskaitysiu Irvingą. Kaip tik pasiėmiau bibliotekoje “Laisvę lokiams”. Pradėjau skaityti ir supratau, kad viską ką geriausio Irvis rašė aš jau turbūt perskaičiau. Na čia kalbu apie išverstas knygas. Tai pasistūmėjusi vos 50 psl., lokius mečiau ir ėmiausi “Pameistrio”. O šis yra toks tiesioginis “Chirurgo” tęsinys. Su Mora ir Ricoli aš jau susipažinusi skaitydama knygas ne iš eilės, tačiau manau pameistrys be chirurgo nebūtų įdomus, čia jau geriau laikytis chronologijos.
Keista, kad šiose knygose pirmu smuiku groja Ricoli. Mora dar tik atsiranda ir tai tik epizoduose. Gi kitose knygose ji kaip tik pagrindinė persona. Šauniai čia autorė susisuko – prie veikėjų pripranti, bet tie nenusibosta. Tiesa, tikro eiliškumo aš nežinau :). Ricoli pagaliau susiranda išrinktąjį, tai štai kodėl ji manęs kitur taip neerzino :). Meilė keičia, ar ne? O apie veikėjus tiek daug kalbu, nes apie patį siužetą lyg ir nėra ką kalbėti. Žudo-prievartauja-ieško-gaudo-pabaiga :).
OficialiaiJau metus laiko Chirurgas uždarytas kalėjime, tačiau jo šiurpus šešėlis ir toliau persekioja miestą, o ypač Bostono policijos Žmogžudysčių tyrimo skyriaus detektyvę Džeinę Ricoli: netikėtai atsiranda dar vienas žiaurus nusikaltėlis, kurio žudymo būdas toks panašus į Chirurgo. Nejaugi vienas šaltakraujis žudikas mėgdžioja kitą? Kaip galėjo šie du pabaisos susisiekti?
Tarsi to būtų negana, iš kalėjimo pabėga Chirurgas, ir, žinoma, du talentingi iškrypėliai žudikai, meistras ir pameistrys, suvieniję jėgas pradeda medžioti sunkiausiai pasiekiamą grobį – moterį, kuri medžioja juos.
Puslapių skaičius: 336
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 07 15

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment