426(99) Lars Kepler "Paganinio kontraktas"

Lars Kepler “Paganinio kontraktas”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Būna tokių knygų, kurios įtraukia nuo pirmo sakinio. Ši nėra tokia. Skaičiau skaičiau pradžią ir niekaip negalėjau suprasti apie ką daina :). O toliau pasidarė įdomiau. Net pasitikrinau, kurioje vietoje. 80-tame puslapyje. Jei knyga tebūtų 200 ar 300 psl., tai būtų gaila, o kai prieš akis dar 500 lieka… Na galima tuos nelabai įdomius 80 ir atleisti.
Jonas Lina tampa mylimiausiu mano tyrėju (na kol kas jis rikiuojasi eilėje po Hūlės). Jis toks paprastas, mielas, ramus ir visada teisus. Taip taip, pamenu “Hipnotizuotoją”, kuriame Jonas priversdavo visus pasakyti “taip, tu buvai teisus”. Šioje knygoje jis nieko nevertė, bet visi kolegos žinojo – Jonas Lina yra teisus.
Skaitydama apie ginklų kontrabandą, viršūnėlių suokalbius ir intrigėles vis galvojau, kad trūksta įtampos. Nežinau, kodėl taip galvojau, nes vienu metu pastebėjau, kad esu visa įsitempusi. Ir čia jau po eilinės persekiojimo scenos, kurios tokios priverčiančios keiktis kaip nesiseka herojams.
Kas man itin nepatiko? Ogi vieta, kurioje pagrindinis blogietis reikalauja ištikimybės versdamas bučiuoti ranką. Na atsiprašau, bet jis ir taip jau buvo pakankamas šiknius, nebereikia to ala romantizmo, mieli rašytojai. Kaip ten bebūtų, tikiuosi ta švedų porelė prirašys dar daug knygų apie Joną Liną, o “Obuolys” jas išleis.
Oficialiai: Prie Stokholmo krantų dreifuojančiame laive randama mirusi jauna moteris. Specialistai nustato, kad jos plaučiai pilni jūros vandens, bet vandens pėdsakų nėra ant drabužių ir kūno. Ar gali būti, jog moteris nuskendo laive? Kitą dieną prabangiame bute aptinkamas pasikoręs vyras. Niekas negali paaiškinti, kaip vyrui pavyko pasiekti aukštoje palubėje kabančią kilpą, kai aplinkui nėra jokių daiktų, ant kurių galima pasilypėti. Gal tai ne savižudybė, o žmogžudystė? Ar šios dvi keistos mirtys susijusios? Detektyvas Jonas Lina imasi pavojingo, įtempto ir netikėtų posūkių kupino tyrimo.
Puslapių skaičius: 592
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 07 23

2Comments

Add yours
  1. 1
    Vaiva

    Na, aš kol kas esu ties 80 psl. dar neatradau tos knygos įdomumo ir vis dar nesuvokiu, apie ką jie čia. Kartais dialogai tokie kažkokie nelogiški ir tokie kažkokie praplaukiantys. Tikiuosi, kad po kelių puslapių suvoksiu, kodėl šie autoriai pretenduoja į Stiego Larssono populiarumą.

  2. 2
    Salomėja

    Kaip galim pretenduoti į populiarumą? Arba esi populiarus, arba ne. O tai priklauso nuo reklamų. Dažniausiai 🙂
    O šiaip reikia mėgti tokio tipo knygas. Man beveik visi trileriai – detektyvai geri. Bet va. Atsiranda mylimi herojai.

+ Leave a Comment