439(113) Mary Higgins Clark "Gražus ir šaltas veidas"

Mary Higgins Clark “Gražus ir šaltas veidas”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: viena, dvi, trys. Tiek Higgins Clark knygų perskaičiau. Ir čia kaip lipant laiptais – vis geriau ir geriau. Gal kai skaitysiu ketvirtą krykštausiu, o penkta atrodys šedevras? Na truputi šaipausi iš savęs. Bet, kad labiausiai patiko iš visų – faktas.
Šioje knygoje man  labai “lipo” posūkiai. Istorijos, ne kelio. Tikrai neįtariau kuo ji baigsis. Istorija ta. Ir čia omenyje turiu ne tą happyendą tarp jos ir jo. Aišku, kad toks buvo. Omenyje turiu pagrindinę istoriją. Vis suka: o gal tas, o gal šitas, taigi aišku, kad anas.  Gal ir taip, gal ir ne. Nors turiu ir prie ko prikibti. Pvz., visa šita istorija prasideda todėl, kad prokuroro pagalbininkė sėdėdama plastinės chirurgijos priimamajame pamato moterį panašią į prieš 10 metų nužudytą, o kitą kartą pamato kitą moterį. Irgi panašią. Tai sukelia įtarimų, kad ponas daktaras užsiima klonavimu. Štai būtent visa šita dalis man skamba kaip paprasčiausia nesąmonė. Nieko nepadarysi. Taip sako Vonegutas. Nieko ir nereikia daryti.
Oficialiai: Po nedidelės avarijos prokurorė Kerė Makgrat su dukrele atsiduria plastinės chirurgijos klinikoje. Gydytojo laukiamajame Kerė pastebi gražią, kažkur matytą moterį – ją apima neįveikiamas déjà vupojūtis. Netikėtai ji prisimena – ši moteris panaši į Siuzaną Riardon, daugiau nei prieš dešimt metų įvykdytos „Rožių žmogžudystės” auką! Tada teismas nusprendė, kad žudikas yra jos vyras. Bet kodėl daktaras Smitas savo pacientėms klonuoja mirusios moters veidą? Įsitraukusi į atnaujintą šios senos bylos tyrimą, Kerė patenka į keistą ir grėsmingą teritoriją. Kiekvienas jos naujai atrastas įrodymas iškelia aikštėn daugybę nerimą keliančių klausimų. Visi su šia byla susiję asmenys trokšta, kad tyrimas nebūtų atnaujintas, o vienas žmogus pasistengs bet kokiomis priemonėmis amžinai viską išlaikyti paslaptyje…
Puslapių skaičius: 328
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 08 10

+ There are no comments

Add yours