443(117) Gražina Karaliūnė "Emos sala"

Gražina Karaliūnė “Emos sala”
Mano įvertinimas: 0/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: gausu knygų su bloga reputacija. Pvz., “Saulėlydžio” serija. Bet jas perskaitai ir supranti, kad šios ne tokios jau ir blogos. Tiesiog tu per jaunas/senas, ne tavo skonio ir šiaip nesi tokių knygų tikslinė auditorija. Gausu ir tikrai blogų, labai blogų knygų. “Emos sala” ko gero yra blogiausia ką aš prisimenu skaičiusi. Tikrai mačiau reklamas ir maniau bus tik kiek prastėlesnė to paties “Saulėlydžio” ar kitos mistinės romantikos kopija. Galvojau gi sužinosiu ką gali pasiūlyti lietuvaičiai.
Ir pradėjusi pritrūkau kvapo. Jau po 20psl., namiškiui aiškinau, kad įveiksiu tik iš sportinio intereso ir tam, kad galėčiau parašyti šitą įrašą. Jaučiausi tarsi skaitydama kažką tokio:

Ir ne šiaip tokio (nes panašių esu skaičiusi kai buvau aštuntokė, devintokė), o Kažką Tokio parašyto penktokių. Kai buvau penktokė šeštokė mes su draugėmis mėgome rašyti į užrašų knygelę ala meilės romanėlius apie mylimus berniukus. Čia kažkas panašaus. Meilė virsta per kraštus. Myli visi visus vos tik pažvelgę į akis. Tik pamato ir jau myli. Vaikai atrodo kaip angelėliai, jų balseliai čiurlena. Vyrų žvilgsnis kausto, o moterys dailios iki negaliu. Ir dar taškosi turtais į kairę ir dešinę. Suaugusios merginos mintys: “Atrodė kaip nužengęs nuo žurnalo viršelio – ar Dievas, nusileidęs iš dangaus. Galėjo drąsiai važiuoti į Holivudą – būtų užtemdęs patį gražiausią artistą“. Ir taip visą knygą. O mistiškoji istorijos pusė nors ir gana originali, tačiau labai jau naiviai parašyta. Antrą dalį irgi turiu, bet no no no. Ačiū. Ne.
OficialiaiNiekada nemačiusi savo tėvo ir palikta į Airiją išvykusios uždarbiauti motinos, Ema gyvena su skurdžiai besiverčiančia teta. Neišgalėjusi susimokėti už mokslus mergina buvo priversta mesti studijas ir susirasti darbą. Iškentusi pusmetį nesėkmingų paieškų, šimtus darbo pokalbių, neigiamų atsakymų, pažeminimų ir atvirų pasityčiojimų ji pagaliau randa išsvajotąjį darbą. Mergina tampa paslaptingo gražuolio Jorgio sūnaus aukle. Darbo vieta – didingas ežero pakrantėje stūksantis dvaras, gaubiamas ne tik nuolat tvyrančio magiškai tiršto rūko, bet ir tamsių paslapčių bei klampių intrigų, apversiančių Emos gyvenimą aukštyn kojomis…
Puslapių skaičius: 400
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 08 17

12Comments

Add yours
  1. 1
    graca

    hmm… ši knyga stovi pas mane sąraše “noriu perskaityti”, bet paskaičius tavo atsiliepimą atsirado noras ją iš šio sąrašo išbraukti ir negaišti veltui laiko jos skaitymui, tuo labiau kai gerų knygų yra daug- šlamšto skaityti nesinori..
    įtariu, kad ją atidėsiu vėlesniam kartui 😉 (jei kada visgi kiltų pagunda susipažinti su autorės kūryba)

  2. 2
    Joseda

    Oficialus aprašymas tikrai nuteikia “Užsienio rašytojų meilės romanams”, pacituota ištrauka – blogiau už blogiausią vertimą 🙂 O viršelis toks viliojantis, atrodo, tik ir sėdėk kur su kokteiliu prie baseino. Kaip supratau, ne razina Rafaelo popierėlyje.

  3. 5
    Verver

    Dievas – į Holivudą. To užteko, kad susidaryčiau nuomonę apie knygą 😀 Prajuokino.

  4. 7
    Sibelė

    įdomi knyga kaip ir likusios dar dvi. man patiko. o sukritikuot labai lengva, gal tada parašyk pati pnygą, mes jau įvertinsim ir tau kritikos irgi nepagailėsim:DD

  5. 9
    Laura

    Knygą parašyt bet kas gali 🙂 Tik ar visas jas verta išleisti? Jei ne kritika, turėtume dar daugiau grafomanijos.

  6. 10
    delfi

    man ši knyga patiko, yra šiek tiek fantastikos, tai kam ji patinka, tam ir ši knyga turėtų patikti…

  7. 11
    Giedre

    Tik dabar pradejau skaityti. Nusipirkau, nes buvo gera nuolaida. Knyga siaip sau. Meile per saldi, fantastika naivi iki negaliu. Skaitau toliau, nes noriu suzinoti ar knyga pateisins mano baisiausius lukescius

  8. 12
    Missy

    Neseniai su drauge apsikeitėm knygu rinkiniais. Ji man davė šias knygas. Visiškai pritariu, knygos parašytos skubotai, istorija nebedomino nuo tos vietos kai Ema briedis parplukdė ant nugaros…. Popieriaus švaistymas rašinėt tokias knygas.

+ Leave a Comment