457(131) Conn Iggulden "Lanko viešpačiai"

Conn Iggulden “Lanko viešpačiai”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Tai yra antra knygos apie Čingischaną dalis. Puikus pasakojimas. Matyt mane bus apėmę neskaitadieniai, nes stūmiausi kelias dienas. Rekomenduoju perskaityti visiems besidomintiems kitų kraštų istorija, papročiais. Puiki atsvara taip vadinamoms “akių serijos” knygoms.
“Tyrų vilkas” man paliko didesnį įspūdį. Ten mažas berniukas sugebėjo išgyventi be genties, sustiprėti, nugalėti pavojingus priešus ir suvienyti gentis. Pirmoje dalyje sužinojau daugybę smulkmenų apie mongolų buitį. Šioje knygoje gi jau nebebuvo nieko naujo, bet įdomumas nukreiptas į mūšių taktikas. Kodėl kažkokie laukiniai sugebėjo nugalėti galingus kinus? Kaip, kuo?
Jei mokyklinius istorijos vadovėlius rašytų Iggulden, tai manau, kad daugelis daug geriau išmanytų tą discipliną. Kas ką puolė, kas laimėjo, kur keliavo, kokią sutartį sudarė – tokios smulkmenos pačios suliptų į galvą.
Oficialiai:  Ši istorija žiauri ir kruvina, kaip ir pagrindinis jos herojus. Vienišas ištremtasis Čingis grįžta į savo gentį; šamanas Kokčiu pripažįsta jaunojo pretendento valdžią, ir Čingis iš atstumto paauglio virsta vyru, nugalėtoju ir vadu. Jis mūšiais ir grąsinimais suvienija mongolų gentis ir drauge su broliais patraukia į žygį prieš didžiuosius kinų miestus…  O tai reiškia – prieš galingą ir paslaptingą Si Sia karalystę, stūksančią į pietus nuo Gobio dykumos. Netoliese – Didžiosios Kinų sienos apjuosta Kinija, viliojanti ir grėsminga. Suvienytos mongolų gentys, vadovaujamos Čingio, žiaurumu, klasta ir intrigomis stengiasi nugalėti priešus, o tuo tarpu broliai ir šamanas rezga intrigas…
Puslapių skaičius: 464
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 09 16

+ There are no comments

Add yours