473(146) Somaly Mam "Prarastos nekaltybės kelias"

Estimated read time 2 min read

Somaly Mam “Prarastos nekaltybės kelias”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: O va šita knyga tai labai žiauri. Ir pats didžiausias baisumas tai, kad ji visiškai tikrai ir ne grožinė. Dokumentika pasakojanti apie Kambodžą, prievartą, sekso vergiją, žmonių pardavinėjimą ir perpardavinėjimą. Niekuo neparemtus prietarus (išprievartavus nekaltą mergaitę galima pasveikti nuo AIDS). Šiurpau. Nuo to, kad į vergiją parduotiems Kambodžos vaikams, vakarietis klientas yra tarsi dievas, kuris muša mažiau, skriaudžia mažiau ir šiaip elgiasi žmoniškiau. Nuo to, kad vaikai tik mūsuose sudievinami. Ten jie tik šuniukai skirti parduoti ar kitaip pelnyti pinigus.
Somaly Mam yra išsigelbėjusioji prostitutė, kuri gelbėja iš viešnamių parduotas, pagrobtas mergaites. Pirmoje knygos dalyje pasakojama apie viešnamių žiaurumą, o antroje apie sunkumus steigiant paramos fondus ir kovojant su korupcija (daug viešnamių yra laikomi arba saugomi policijos) bei kitais kliuviniais. Vertinga knyga. Nes mes įsivaizduojame, kaip viskas baisu. Bet neįsivaizduojame KAIP baisu. Ir padėtis blogėja kas metai.
Oficialiai: Kiekvieną dieną visame pasaulyje daugybė moterų ir vaikų parduodama į sekso vergiją. Somaly Mam buvo penkiolika, kai ją pardavė jos netikras senelis. Gūdžioje Kambodžos girioje gimusi mergaitė visą dešimtmetį buvo verčiama dirbti viešnamiuose, tarnaujančiuose galingam Pietryčių Azijos sekso verslui. Ji patyrė neapsakomą žiaurumą ir iškentė tokių baisybių, kad nepamirš jų visą gyvenimą. Tik sulaukusi dvidešimt kelerių, Somaly Mam įstengė ištrūkti. Nepajėgdama užmiršti nelaimėje paliktų mergaičių, ji pradėjo atkakliai ir narsiai kovoti su prekyba žmonėmis, gelbėti sekso verslo aukas – kai kurioms tebuvo penkeri ar šešeri metai. Ši moteris suteikė joms prieglobstį, reabilitaciją, gydymą ir meilę, prikelsiančią naujam gyvenimui. Iki skausmo tikroviška Somaly Mam istorija atskleidžia, kaip žmogus gali nusiristi į patį dugną, tačiau kartu šis atviras pasakojimas liudija, kad prievartai pasipriešinti įmanoma.
Puslapių skaičius: 232
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 10 23

+ There are no comments

Add yours