475(148) Boris Akunin "Aukso skrynia"

Boris Akunin “Aukso skrynia”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Rekomenduoju. Kai šalta, dargana, liūdna. Kai norisi linksmybių, juoko ir skaitymo malonumo. Akuninas, apskritai, man yra kažkoks atradimas. Pirma mano skaityta knyga papiktino savo pabaiga, ši gi yra tobula. Kvatojausi, prunkščiojau, linksminausi. Taip, knyga vietomis perspausta, vietomis labai labai perspausta, bet spėju toks ir buvo autoriaus sumanymas. Kažkas tarpinio tarp Šuriko nuotykių ir Sibiro kirpėjo. Įsijaučiat?
“Aukso skrynioje” yra dvi linijos. Viena gi pasakoja apie vokietį fon Dorną parsisamdžiusį į rusų kariuomenę ir užstrigusi 17a Maskvoje. Kita linija gi apie rusų kilmės brita Fandoriną, kuris atvyksta į šių laikų Maskvą pasiknaisioti archyvuose, daugiau apie giminę sužinoti. Ir va toks fyfutis seras patenka į laukinę Maskvą. Labai labai linksma :). Personažai, kaip jau ir minėjau, yra perspausti, smarkiai parodijuoti, bet čia visas smagumas ir tupi. Skanaus.
OficialiaiLondone gyvenantis istorijos magistras Nikolas Fandorinas atvyksta į Maskvą, kad rastų antrąją savo protėvio Kornelijaus fon Dorno testamento pusę. Brangiu anglišku kostiumu vilkinčiam santūriam jaunuoliui istorinė tėvynė atima žadą, o dar teks išsiaiškinti painių Maskvos požemių slepiamą XVII a. paslaptį.
Puslapių skaičius: 320
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 10 25

3Comments

Add yours
  1. 1
    Edita

    Nežinojau, kad ši knyga išversta į lietuvių kalbą. Ten kai rašo apie 17 a. kalba labai sunki, įdomu kaip tai perteikta lietuviškai. O pati knygą – skaitymo malonumas:))) Taip juokiausi, gal tik skaitydama “Trise valtimi”. Šitos Nikolaso Fandorino serijos yra dar viena knyga “Vneklasnoje čtenije”, tik ji man mažiau patiko.

  2. 2
    Salomėja

    Edita, prie vertimo nekibau. Gražu, sklandu. Bet kiek nutolę nuo originalo dvasios nežinau 🙂

  3. 3
    Edita

    Paimsiu iš bibliotekos ir pažiūrėsiu:)) Gal atrodys kitaip, ir dar kartą pasidžiaugsiu:)))

+ Leave a Comment