484(8) Laini Taylor "Kaulų ir dūmų duktė"

Laini Taylor “Kaulų ir dūmų duktė”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Perskaičiau knygą ir ieškodama viršelio šiam įrašui “googlinau”. Radau vieną neigiamą atsiliepimą, nes knygoje per daug fantastikos. Nustebau. Gi ji net leidėjų el. knygyne yra priskirta prie jaunimo fantastikos. Tame ir slypi visas žavumas. Tokio tipo knygų prikepta daug. Vienur šlaistosi alchemikai, kitur raganos, trečiur vampyrai, dar kažkur angelai, o yra ir tokių knygų, kur viskas viename. Nieko keisto, kad toje gausoje pasitaiko neskaitomų leidinių, pvz., “Emos sala” su visomis savo undinėmis ar Nikolo Flamelio paslaptys liūliuojančios nuobodumu. Ir vis dar smagu, kad kai kurios knygos yra vykusios. Šią dedu į gerųjų kategoriją.
Kada aš ją užsimaniau perskaityti? Kažkur pamačiau viršelį, paskaičiau aprašymą: “dailės studentė iš Prahos, mėgsta guliašą ir leidžia laiką su gatvės menininkais. Tik jos šeima keistoka – demonas avino kanopomis, kuris maino negyvėlių dantis į troškimus, ir grupelė jam dirbančių chimerų“. Praha (mano svajonių miestas), dailė, gatvės meninkai, troškimų mainai… Noriu. Tiesa, entuziazmas prislopo sužinojus, kad tai… o ne!… ir vėl serija. Tačiau gavau dovanų ir smagiai suskaičiau.
Man patiko autorės fantazija. Visi tie portalai tarp pasaulių, troškiai, aišku, Praha, mėlynplaukė tatuiruota mergina ir neaiškumas. Kas yra blogas, o kas ne? ar blogi visi, o gal visi geri? Gaila, kad taip ir liko nežinia. Kol pasirodys kitos dalys, kažkas jau bus pamiršta, atsiras naujų skaitinių, naujų herojų.
OficialiaiSeptyniolikmetė Kerou, dailės studentė iš Prahos, mėgsta guliašą ir leidžia laiką su gatvės menininkais. Tik jos šeima keistoka – demonas avino kanopomis, kuris maino negyvėlių dantis į troškimus, ir grupelė jam dirbančių chimerų. Kerou nesupranta, kodėl ją, žmogų, augina tie keisti, nors švelnūs jai, padarai ir kokius reikalus jai tenka tvarkyti visame pasaulyje, praėjus pro slaptas krautuvėlės duris. Demonų pasaulis stengiasi, kad Kerou būtų laiminga ir kuo mažiau žinotų, tačiau neatsakytas klausimas – kas aš? – kasdien smaugia vis labiau ir mergina pasiryžta rasti atsakymą.  Nerūpestingas tatuiruotos mėlynplaukės gyvenimas baigiasi, kai viename Marakešo skersgatvyje pasirodo nežmogiškai gražus, siaubingai galingas ir nuožmus angelas: „Serafimo žvilgsnis degė, svilino orą tarp jųdviejų. Tai buvo gražiausia būtybė, kokią Kerou kada nors buvo mačiusi. Pirmoji merginos mintis buvo ne vietoje, bet neįveikiama – įsiminti nepažįstamąjį, kad vėliau galėtų nupiešti. Antroji – nebus jokio vėliau, nes angelas ketina ją nužudyti…“ Taip prasideda jų kraujo ir mėnesienos, aiškėjančių paslapčių ir žvaigždžių nulemtos meilės istorija, kuri trykšta iš negailestingos praeities. Ar Kerou kada gailėsis, kad sužinojo tiesą apie save?..
Puslapių skaičius: 464
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 11 14

2Comments

Add yours
  1. 1
    zemaiteki

    Kaip tik dabar šią knygą skaitau. Na jau įpusėjau ir įspūdžiai tokie: labai daug fantazijos, kur iš pradžių buvo sunku suvokt, bet paskui nuo to tapo tik įdomiau. Pritariu Jums, kad gaila, jog tai vėlgi serija ir neaišu kada bus išleistos kitos knygos…

  2. 2
    Knygu_maniake

    Labai gerą knyga, verta skaityti, mano manymu galėtų išversti ir kitas dalis su mielu noru pirkliai,papildyciau kolekcija ir skaityčiau kol dar galių,šitą knygą viena iš mano megstamiausiu, tikrai norėčiau kad išverstų kitas dalis 🙂

+ Leave a Comment