499(23) Boris Akunin "Achilo mirtis"

Boris Akunin “Achilo mirtis”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Akuninas mane sužavėjo po pirmosios knygos. Ačiū prirodžiusiems. Čia jau trečioji. Labiausiai man patinka tas išlaviravimas tarp rusiškos klasikos stiliaus ir sveiko šiuolaikinio cinizmo. O bet tai čia nieko keisto. Klasika dvelkia pats laikotarpis ir įvykiai – revoliucija, romantika, intrigos! Na o cinizmo ir šiaip gero jumoro jausmo rusai niekada nestokojo. Už tai jiems ir padėkokime.
Skaičiau ir šypsojausi, nes pagrindinis veikėjas, gudruolis Erastas Fandorinas sugeba taip stilingai įsivelti į bėdas ir taip pat grakščiai iš jų išsivynioti, kad tik chi chi chi ir chi chi chi :). Skaitykit patys.
Sudarinėdama kainų lentelę pastebėjau keletą įdomybių. Jau mažai kur bėra pirkti, todėl suskubkite. Pigiausiai Lietuvoje kainuoja originalo kalba leista knyga (o jei galit nurodyti kokį nors rusiškų knygų elektroninį šaltinį, kuriame būtų lietuviams nesudėtingas atsiskaitymo būdas, tai būčiau labai dėkinga). Apskritai (žiūrėti galutinę kainą) brangiausia yra pirkti leidėjų (!!!) knygyne, o pigiausia siųsti vertalą iš užjūrio. Įdomu ar ne?
Oficialiai: Populiaraus Rusijos detektyvų kūrėjo Boriso Akunino romanas „Achilo mirtis“ nukels į XIX a. pabaigą, kai vyrai buvo kilnūs, moterys žavingos, o nusikaltimai daromi ir išaiškinami grakščiai ir žavingai. 
Borisas Akuninas – populiaraus Rusijos detektyvų kūrėjo slapyvardis. Jis yra ne tik rašytojas, bet ir kritikas, eseistas, vertėjas iš japonų kalbos. Pirmąjį detektyvą išleido 1998 m. ir labai greitai tapo vienu skaitomiausių Rusijos autorių.
Puslapių skaičius: 288
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 12 09
[table id=10 /]
1Kainos surinktos 2012 12 09
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta iš eurų.
 

6Comments

Add yours
  1. 1
    knygoholikė

    sąrašo papildymui – yra dar toks kriso.lt, “Krisostomus” el. knygynėlis, kur daug rusų literatūros originalo kalba (ir vokiečių, ir anglų k.).

  2. 4
    Petunija

    O as tam paciam sofokly nusipirkau Akunino knygu rinkini uz 54,90. kadangi viena ju buvo achilo mirtis, ja padovanosiu, o sau pasiliksiu ausko skrynia – to paties autoriaus.
    nors ir labai graziai supakuota rinkinuka gavau, ji praardzius labai gerom kainom dovaneles gavos 🙂 🙂 🙂

  3. 5
    Salomėja

    Ot laikai, knyga už beveik 28Lt laikoma gana pigia 🙂
    Petunija, noriu pabrėžti, kad kainų palyginimas yra tik internetinių parduotuvių renkantis internetinių parduotuvių patraukliausią paslaugą – pristatymą į namus. Taip pat visada nurodau kada surinktos kainos, nes jos nėra amžinos.

+ Leave a Comment