502(26) Justin Cronin "Perėja"

Justin Cronin “Perėja”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Pastebėjau, kad man visai patinka leidykla “Jotema”. Knygos įdomios, šriftai normalūs (!!!), kainos neužlaužtos. Blogai tik yra tai, kad aš ir vėl nusigriebiau trilogiją, ir vėl trečios dalies dar nėra (štai Larsonas savo knygų taip ir neužbaigė, man visada atrodo, kad ir su kitomis taip bus 🙂 ). Ir nemanau, kad antrą skaitysiu angliškai, nes truputį įtariu kalbos žinios per menkos. Čia daug detalių: techninių, medicininių, karinių.
Knyga turi kažką bendro su garsiais filmais “Absoliutus blogis”. O kaip gi ne? Tiriamas virusas, pabėgę infekuotieji, išmirusi žmonija, saujelė išgyvenusių, mergaitė, kuri užkrėsta virusu, bet yra gerietė ir visus gali išgelbėti. Primena, ar ne? Tuo pačiu ir skiriasi. Čia nėra piktosios korporacijos, nėra ir gražuolės Milos, kuri visus išdaužo. Nėra ir zombių, jeigu ką. Užkrėstieji labiau vampyrai.
Knyga man labai patiko, nes šioje visko labai daug. Ir nenuobodu. Istorija pasakojama tai vieno veikėjo akimis, tai tiesiog autoriaus, tai dokumentų ir dienoraščių. Beveik 700 psl. neprailgo, tik ranka labai paskaudo, štai čia įvertinčiau elektroninį leidinį! Rekomenduoju visiems apokaliptinių kūrinių gerbėjams. Rasit nuotykių, mistikų, kažkiek meilės ir vilties. Gaila tik dėl tų tęsinių. Galėtų jų nebebūti arba būti čia ir dabar.
OficialiaiJustino Cronino romanas „Perėja“ (The Passage), didelės apimties tritomio epo pirmoji knyga, 2010 metais sukėlė milžinišką ažiotažą ne tik JAV, bet ir visame pasaulyje. Plataus užmojo pasakojimas atitinka ir jo platų apokaliptinį turinį: laisvėn ištrūksta slaptose karinėse laboratorijose bandytas virusas ir Ameriką ištinka baisesnė už marą totalinė katastrofa, o šioje pragaištingoje jūroje išlieka tik išsigelbėjusių ir nuo išorinio pasaulio atsiribojusių žmonių salelės. Praslenka beveik šimtmetis, pasikeičia kelios kartos, užaugusios Kolonijoje, uždaroje erdvėje. Kadaise klestėjusią civilizaciją Kolonijos gyventojai įsivaizduoja tik iš pasakojimų, kol pagaliau ateina laikas atskleisti apokalipsės priežastis…
Puslapių skaičius: 688
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 12 17
[table id=14 /]
1Kainos surinktos 2012 12 17
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.

7Comments

Add yours
  1. 3
    Mindaugas

    Man irgi labai patiko ta knyga Gal kas turit antrąją THE TWELVE lietuviškai

  2. 4
    Bronius

    The Twelve angliškai išleista tik 2012 pabaigoje, taip kad lietuviškai atsiras, manau, geriausiu atveju šią vasarą

  3. 5
    Martynas

    rašiau kelis kartus Jotemos darbuotojams, sakė kad gegužės 31 gauna iš spaustuvės, tad birželio pirmą turėtų jau būti knygynuose 🙂

+ Leave a Comment