507(31) Fred Vargas "Neptūno vėjai"

Fred Vargas “Neptūno vėjai”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Ar jums pasitaiko perskaityti kažkokia serijinę knygą ir pamanyti, kad ji apskritai geriausia iš šiemet skaitytų? Man taip nebūna. Serijomis rašomi detektyvai dažnai yra geri, griebi vieną, griebi kitą, bet galiausiai geriausiomis paskelbi kokią nors savarankišką knygą. Iš jau 31 mano penktaisiais skaitymo metais suvalgytos knygos ši yra geriausia. Tai berods IV skaitytas Vargas romanas. Krimtau juos ne eilės tvarka ir štai jis, tas geriausias.
Ir kikenau, ir stebėjausi (senutė hakerė!), ir šiaip krykštavau, kaip autorė šaiposi iš visuomenės (storų žmonių nėra), o Adamsbergas tuo pasinaudodamas nuo kolegų slėpėsi už storos moters. Retai cituoju. Paskutinį kartą tai dariau, kai aprašinėjau… Vargas knygą. Tad štai ir vėl. Iliustracija. Adamsbergas domisi mirusius vyruku. Jam padeda senutė hakerė.

“…Aukitės sportbačiais – keliaujame panaršyti. Kokia, sakėte, pavardė?
– Fiulžansas, Onorė Gijomas/
– Duomenų keletas, – po kiek laiko pranešė Žozetė. – Bet po 1987 metų – nieko.
– Nes jis mirė. Tikriausiai pakeitė pavardę.
– Po mirties tai privaloma?”

Bėda ta, kad daugiau lyg ir nėra išversta knygų. Smagiausia, kad “Neptūno vėjus” radau maisto prekių parduotuvėje, kainavo 5Lt.
Oficialiai: Elzase keistomis aplinkybėmis nužudoma mergina, jos kūne – trys simetriškai išsidėstę dūriai. Išgirdęs apie šią žmogžudystę, komisaras Adamsbergas prisimena prieš penkiolika metų tirtą bylą, kurioje buvo įtariamas jo brolis dvynys. Ar naujos aukos rodo, kad grįžo Tridantis? O gal Neptūno trišakiį kaip savo kruvinų darbų įrankį naudoja kitas žiaurus žudikas? Stengiantis susekti jo pėdsakus, netrukus įtariamuoju tampa… ir pats Adamsbergas. Akistatoje su praeitimi, pačiu savimi ir neregima blogio ranka, valdančia paslaptingąjį grėsmingą trišakį, komisaras Adamsbergas turės dar kartą įrodyti, kad gyvybė stipresnė už mirtį.
Puslapių skaičius: 444
Knyga nuosava.
Perskaityta 2012 12 27
[table id=19 /]
1Kainos surinktos 2012 12 27
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.

3Comments

Add yours
  1. 1
    Anonymous

    Labai džiaugiuosi, kad tau patinka Vargas. Jau minėjau, kad esu didelė jos gerbėja. Žinai yra dar viena knyga “Bėk greitai ir ilgai negrįžk”, nežinau ar skaitei?

  2. 3
    Salomėja

    O ačiū! Pavadinimas girdėtas, bet nebuvau suvokus, kad čia šios autorės knyga.

+ Leave a Comment