510(34) George R.R. Martin "Sostų žaidimas. Ciklo "Ledo ir ugnies giesmė" 1 knyga“

George R.R. Martin “Sostų žaidimas. Ciklo “Ledo ir ugnies giesmė” 1 knyga“
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Pradėdama šią knygą tikrai maniau, kad tai bus fantazy stilius. Taip, ši knyga ko gero ir yra tokia, tačiau magijos ir kitų mistinių dalykėlių gana mažai. Viena kita užuomina ir du epizodiniai gyvi numirėliai. A… drakonus pamiršau. Visgi viskas gerai, tik knyga tokia stora, tokia stora (el. variante buvo 808 psl), kad tie probėgšmiais paminėti dalykėliai pasimiršta. O ir kam tokios storos knygos? Į pabaigą jau buvo nusibodę, nors tikrai patiko ir nė karto nekilo mintis mesti. Gerai, kad knyga elektroninė, tai bent jau nebuvo sunku nulaikyti.
Kažkur internete skaičiau atsiliepimą, kad Martin ciklas pasižymi netikėtumu. Nežinai kas geras, o kas blogas, geriečiai ir blogiečiai mainosi vietomis ir nespėsi sekti. Šį atsiliepimą rašė žmogus perskaitęs kelias dalis. Jis žino. Po vienos knygos negalėčiau pritarti. Čia visi daugiau mažiau turėjo roles ir niekur nuo jų nenukrypo.
Ką gi lauksiu kol išvers kitas dalis, arba skaitysiu angliškai. Labai jau smalsu kaip seksis mano favoritams (nykštukui ir Daneiris).
Oficialiai: Rašytojas George‘as R. R. Martinas sukūrė nepaprastą fantasy knygų seriją: jo vaizduotėje gimė iki mažiausių smulkmenų apgalvotas pasaulis. Su sava istorija, mitologija, religija, netgi gamtos dėsniais. Iš pirmo žvilgsnio Septynių karalysčių gyvenimas skaitytojams primins viduramžių feodalinę santvarką: pilyse šeimininkauja lordai, riteriai kaunasi turnyruose, kilmingos damos ištekinamos dar nesulaukusios pilnametystės. Magijos nuojauta sklando ore, tačiau įsitraukus į septynių didžiųjų  šeimų intrigų verpetą galima ir pamiršti, kad kažkada šiame pasaulyje skraidė drakonai, kad Šiaurėje stūksanti ledo Siena gina Septynias karalystes nuo paslaptingųjų Kitų, o lordo Edardo Starko vaikai augina paskutiniuosius didvilkius. Garbė, šeima, meilė, kova dėl valdžios ir kerštas – svarbiausi Septynių karalysčių kilmingųjų gyvenimo varikliai.
Puslapių skaičius: 640
Elektroninė knyga
Perskaityta 2013 01 04
[table id=22 /]
1Kainos surinktos 2013 01 04
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.


3Comments

Add yours
  1. 1
    Agnė

    Aš perskaičiusi pirmąją lietuviškai, iš karto perėjau prie angliškų, nors iki tol nė vienos knygos užsienio kalba nesu skaičiusi 🙂
    Dabar esu jau ketvirtoje ir pradedu pritarti nuomonei, kad pirmosios trys knygos buvo geriausios.

  2. 2
    Salomėja

    Ko gero reikės ir man pereiti prie angliškų. Pigiau, naudingiau ir laukti nereikia 🙂 Tik vis baisu man, baisu, atrodo nieko nesuprasiu 🙂

+ Leave a Comment