512(36) Alan Bradley "Rūkyta silkė be garstyčių"

Alan Bradley “Rūkyta silkė be garstyčių”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: naujas susitikimas su jaunąja Flavija de Liuka. Tiesa, jau nebe toks įdomus, kaip pirmi du. Ne, nepasakyčiau, kad autorius išsisėmė, arba man nusibodo. Tiesiog pati istorija į kurią įsipainiojo Flavija tiek neįtraukė, nors geros nuotaikos dozę gavau.
Priminsiu. Knygų veiksmas vyksta nedideliame miestelyje, jau pokaris. Dideliame ir apleistame dvare gyvena pulkininkas ir trys jo dukterys. Jauniausiai – 11 metų, ji nesutaria su seserimis. Pulkininkas gedi netikėtai žuvusios ir testamento nepalikusios žmonos ir mergaites yra gana apleidęs. Tai Flavija ir susiranda sau užsiėmimų. Dvaras griūna, iš aprašymų kiek panašu į Adamsus, o čia dar pomėgis chemijai ir nuolatiniai eksperimentai.
Mergaitė kupina suaugėliško sarkazmo, kuris išlieka net užmynus ant lavono. Nuolatos viską išsiaiškina greičiau už policiją ir pastato šiuos į vietą. Linksma? Ir man. Ant nugarėlės parašyta: “Kvepia Agata Kristi ir Adamsų šeimynėle”. Taikliau nebūna. Teigiamas detektyvas. Kaip tik tai ko reikia kai nori pailsėti nuo neigiamų detektyvų!
OficialiaiTrečiojoje trilogijos knygoje „Rūkyta silkė be garstyčių“ smalsioji Flavija susipažįsta su čigone ir paprašo jos išburti ateitį, o netrukus tampa pasikėsinimo nužudyti liudininke ir net įtariamąja. Flavija ir vėl sukasi namuose, kur nuolat kariauja su seserimis, o laboratorijoje vienas po kito vyksta atradimai; ir vėl ilgisi motinos, kurios atvaizdas atgimsta ir čigonės krištoliniame rutulyje, ir dailininkės nutapytame portrete; ir vėl įsivelia į netikėtų įvykių grandinę, bet galiausiai nušluosto nosį detektyvui ir išaiškina nusikaltimą. Tikėkimės, ne paskutinį kartą…
Puslapių skaičius: 368
Knyga iš bibliotekos
Perskaityta 2013 01 09
[table id=24 /]
1Kainos surinktos 2012 01 09
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.

+ There are no comments

Add yours