513(37) Camilla Läckberg "Pamokslininkas"

Camilla Läckberg “Pamokslininkas”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Žiema ir vasara. Apie ką aš čia? Ogi apie dvi Läckberg knygas, kurias skaičiau. Vienoje jų (“Ledo princesė”) buvo labai šalta, kitoje gi (“Pamokslininkas”) labai karšta. O ar svarbus tas šaltis bei karštis? Visiškai ne, tai tik tik fonas tiems patiems veikėjams, tam pačiam miesteliui ir visai skirtingiems nusikaltėliams.
“Pamokslininke” ir vėl susitinkame rašytoją Eriką, bei jos vyrą Patriką su visa komiškąja policijos nuovada. Pirmoje knygoje Erika buvo pagrindiniame plane, bet dabar ši nėščia, todėl autorė vadeles permetė policininkui Patrikui. Aplink jį ir sukosi didžioji dalis pamąstymų. Na tų, būdingų detektyvams.
Pati nusikaltimo linija tai labai patiko ir nors žudiką įtariau, žavėjausi autorės gebėjimu nukreipinėti dėmesį ir apgaudinėti. Beje, aš visada maniau, kad jau Lietuvos kaimas yra kaimas, bet pas mus turbūt kažkokios tolerancijos ribos kitokios. Niekas 20 metų liežuviais neplaka įtariamo žudiko vaikų.
Buvo ir erzinančių momentų. Žinote kas? Ogi Erika su savo nėštumu. Jai knygoje skirta mažai vietos, visur buvo burbeklė, bet bent jau teisinga, nes tik teorijoje nėščios moterys švyti ir angelų choro klauso, realybėje joms gana sunku. Dar nelabai suprantu, kam reikia įterpti epizodus su Erikos seserimi. Tarkime, kad pirmoje knygoje tai papildė pačią Eriką, bet šioje jau kaip ir nebuvo ko pildyti.
Trumpa išvada: Läckberg rašau prie mėgiamesnių autorių.
Oficialiai: “Pamokslininkas” tęsia trilerių seriją, kurią pradėjo “Ledo princesė” („Tyto alba“, 2011 m.): vėl tylioji ir jaukioji Fjelbaka, kur visi vienas kitą pažįsta. Saugu, ramu ir gera. Tačiau skaitytojui jau pažįstamo žurnalistės Erikos ir tyrėjo Patriko Hedstriomo tandemo laukia antroji byla: mažas berniukas tarpeklyje aptinka lavoną. Po negyvos turistės kūnu policija suranda daugybę kaulų – kaip netrukus paaiškėja, prieš 25 metus dingusių Fjelbakos merginų palaikų likučius. Patrikas karštligiškai ieško sąsajų tarp nusikaltimų, kurių, regis, neįmanoma rasti. Tačiau ima aiškėti, kad nepriklausomos bažnyčios pamokslininko Efraimo Hulto šeimoje knibžda daug paslapčių, o tada pradingsta dar viena mergaitė…
Puslapių skaičius: 376
Knyga nuosava.
Perskaityta 2013 01 10
[table id=25 /]
1Kainos surinktos 2012 01 10
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.

+ There are no comments

Add yours