523(47) Jean M. Auel "Pirmykštė moteris: Arklių slėnis. 2 knyga"

Jean M. Auel “Pirmykštė moteris: Arklių slėnis. 2 knyga”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Visi skaitytojai žino tokią savoką, kaip “neskaitadieniai”. Tai štai. Man tokie. Išbrokavau kelias knygas tūnojusias mano geidaraštyje, o per pirmykštę moterį kasiausi ilgai ir beveik nuobodžiai.
Tai knyga, kuriai aš neskiriu maksimalaus įvertinimo, tačiau rekomenduoju (prieš tai būtina perskaityti pirmą dalį). Rekomenduoju, nes būtų įdomu su kuo nors pasiginčyti. O dėl ko ginčytis? Buvo gausybė vietelių. Priminsiu, kad autorė kažkur teigė (berods pirmos dalies pabaigoje, ar pradžioje), kad labai rūpinosi knygos realistiškumu. Iš gausybės aprašymų romanas tikrai pradeda panašėti į tikrą, tačiau labai labai daug dalykėlių man sukėlė abejones.
Žinote, mes visi darome prielaidas, kad vampyrų nėra. Todėl jei vienas rašytojas rašo apie šviesos bijančius, o kitas apie ją toleruojančius nemirėlius, tai nesistebime. Gi tai fantazija. Šios “urvinės” knygos taip pat fantazija. Tačiau, jau minėjau, kad sukuria realumo įspūdi ir tas realumas ir kiša koja. Na neįtikins manęs, kad akmens amžiuje sekso scenos buvo tokios, kaip aistringiausiuose mūsų laikų meilės romanuose (jap jap, pozų kaita, visokie oraliniai, pirmo karto nuostabumas ir švelnumas ir t.t.), o tuo tarpu senieji neandartaliečiai gyvenantys visai šalia tai jau tiesiog gyvuliai. Neįtikino mane ir kitos smulkmenos.
O pati knyga balansuoja. Pirmoji dalis buvo pagaulesnės. Gal dėl to, kad vyko genties gyvenimas? Čia gi Aila viena bando išgyventi. Ir taip visą knygą. Kas antras skyrius pasakoja apie kitus veikėjus, bet ir ten veiksmas lėtokas. Įdomumas prasideda kai Urvinė sutinka kitą Urvinį :), trečiame knygos trečdalyje.
Beje, man labai gražus viršelis. Tik va lietuviški leidėjai savo skaitytojus įsivaizduoja gerokai pasportavusius ir “pakačialinusius” rankų raumenis :).
OficialiaiNaujojo genties vado Braudo išvyta iš ją auginusios neandertaliečių genties, žiauriai atplėšta nuo sūnelio, žmonių dukra Aila traukia ieškoti naujų namų ir savųjų, mėlynakių šviesiaplaukių genties. Artėja žiema, moteris randa laukinių arklių slėnį ir ilgai negalvojusi jame pasilieka. Draugiją jai palaiko priglausta kumelaitė ir liūtukas. Jaunoji moteris moka rinkti maistą ir medžioti svaidykle, genties tabu bei draudimų nevaržoma laisvė leidžia išsiskleisti jos žmogiškam išradingumui. 
Tolimoje Zelandonijoje į kelionę per priešistorinę Europą ruošiasi broliai Jolandaras ir Tonolanas. Šis nori surasti Didžiosios Motinos Upės ištakas, o brolis Jolandaras trokšta pamatyti kitas gentis ir pasprukti nuo… vestuvių. 
Jų keliai susikerta vieną dieną, kai vienatvės ir žmonių ilgesio nukamuota Aila išgirsta šiurpų urvinio liūto riaumojimą ir… sužeisto žmogaus riksmą. Nepažįstamasis yra Kitas, toks kaip ji, žmogus. Aila jaučia baimę ir viltį, išsiilgusi artimo širdis pažįsta meilę ir atranda aistrą, kuri nulems žmonijos ateitį…
Puslapių skaičius: 736
Knyga nuosava.
Perskaityta 2013 02 17
[table id=36 /]
1Kainos surinktos 2012 02 17
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą, renkantis pigiausią siūlomą siuntimo būdą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.
 

3Comments

Add yours
  1. 1
    Aurelija

    Antroji dalis visiskai nuvyle….:( skaiciau erotini meiles romana,o ne pirmykscio zmogaus istorija. viskas buvo nerealu ir arklio prisijaukinimas,o dar labiau liuto…. o tas idealaus meiluzio paveikslas… :DDD Ypac akivaizdus stiliaus neatitikimas,nes skaitydama jauciausi kaip XXI amziuje o ne tokiame tolimame istoriniame laikotarpyje. Jei kas tikisi skaityti istorine knyga apie pirmykscius zmones nusivils,taciau jei norisi kazko visiskai lengvo, su itin moteriskomis meiles scenomis,neipareigojancio pamastymams -kaip tik.

  2. 2
    Salomėja

    O kodėl jūs galvojote, kad tai bus istorinė knyga? Dėl pasirinkto laiko ir aplinkos?

  3. 3
    Virgilija

    Aš perskaičiau penkias dalis, liko 6 ir 7. Visiškai nestebino prijaukinimas nei arklių, nei liūto, nei vilko. Įdomus požiūris į pirmykščius žmones pateiktas XXI amžiaus moters akimis. Mes nežinome ką galvojo žmonės ledynmečio laikotarpyje, todėl autorė jiems įdėjo savo mintis. O perskaičius vieną erotinę sceną kitas praleisdavau 🙂 Neblogas prasiblaškymas 🙂

+ Leave a Comment