535(59) Christina Schwarz "Lapkričio vaikas"

Christina Schwarz “Lapkričio vaikas”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Štai perskaičiau knygą, sudariau kainų lentelę ir sėdžiu apakusi :). Kaip aš svajoju, kad pas mus kada nors, kaip ir visame pasaulyje bus normalios knygos, minkštais viršeliais, po 10 dolerių :). Nes už knygą, kuri yra visiškai “ne kažką” prašo 30Lt. Ir čia už elektroninę. Į popierinės kainą net nežiūrėkit!
O šiaip aš buvau “Lapkričio vaiką” įsitraukusi į geidaraščius. Nes kaip kokią Veroniką, mane paviliojo viršelis. Gal dėl to, kad toks niūrus vaizdas tapo įprastas lietuvio akiai? Niūruma niūruma. Gal kiek paslaptingai atrodo, o ir anotacija žadėjo intrigą, paslaptį ir kažką įdomaus. Pfff, pfff. Šnipštelis. Vos tik susipažįsti su pagrindiniais veikėjais, iš karto įdomumas dingsta. Didžioji paslaptis aiški, kaip ant delno, o apie prietaringus praeito amžiaus pradžios žmogelius mes ir taip nemažai prisiskaitę, ane?
Oficialiai: 1919-ieji, Amerika. Nors net nedideliuose miesteliuose jau važinėja automobiliai, o jaunimas linksminasi šokių paviljonuose, žmonės tebegyvena varžomi itin konservatyvių gyvenimo normų. Todėl ir jaunutei liuteronų ūkininko dukrai Amandai Starki tėvai uždraudžia tekėti už kataliko kaimynų sūnaus. Vis dėlto tai neapsaugo Amandos nuo nelaimės – po kelerių metų, palūžusi ir išgyvendama didžiulę gėdą, moteris grįžta į tėvų ūkį. Nepraėjus nė metams, paslaptingomis aplinkybėmis nuskęsta kartu gyvenanti Amandos sesuo Matilda, ir iš karo grįžęs jos vyras Karlas savo mažytę dukrelę Rutą atranda tvirtose Amandos rankose. Bet Amanda ničnieko nepasakoja apie tą naktį, kai nuskendo jo žmona…
Puslapių skaičius: 320
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2013 04 06
[table id=47 /]
1Kainos surinktos 2012 04 06
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą, renkantis pigiausią siūlomą siuntimo būdą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.

2Comments

Add yours

+ Leave a Comment