539(63) Dmitry Glukhovsky "Metro 2034"

Dmitry Glukhovsky “Metro 2034”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Patiko man pirma dalis, patiko ir antra. Šioji gal net labiau, gaila tik, kad trumpesnė buvo. Nors tai tęsinys, bet skaityti galima ir be pirmosios dalies. Vistiek viskas aišku: atomonė apokalipsė buvo prieš 20 metų, viskas sunaikinta, žemėje siaučia mutantai ir žmonių saujelė glaudžiasi Maskvos metro.
Pirmoji dalis buvo siaubingai išversta ir nesuredaguota. O prie to aš retai kabinėjuosi. Labai labai labai retai. Bet tada paliko įspūdį dingę žodžiai, keisti sakiniai. Su šia dalimi jau geriau, o ir vertė dviese :). Tik nustebino nesuderinamumas. Vienoje knygoje Hanteris, kitoje Chanteris. Vienoje stebėtojai, kitoje stalkeriai. Susigaudyk paskui, žmogau.
2033 man atrodė filosofiškesnė. Daugiau galvojimų kas kur kaip. Tai toks supažindinimas su stočių santvarka (gi ten yra ir Hanza ir mokslo “miestas” ir “raudonųjų” valdomos atšakos). 2034 nebeskiria tiek dėmesio aplinkai. Čia daugiau veiksmo, bėgimo, siaubūnų, skerdynių. Baugus kažkoks po to pradeda atrodyti metro.
Oficialiai2034 metai.
Visas pasaulis sugriautas branduolinio karo. Didieji miestai nušluoti nuo Žemės paviršiaus, apie mažuosius ničnieko nežinoma. Likusioji žmonijos dalis paskutines dienas stumia bunkeriuose bei slėptuvėse. Didžiausia jų – Maskvos metropolitenas. Išsigelbėjo tik tie, kurie atsidūrė jame, ant sostinės krentant kovinėms raketų galvutėms. Išlikusiesiems po Paskutiniojo Teismo dienos metro tapo savotiška Nojaus arka. Planetos paviršius užkrėstas radiacija ir apgyventas pabaisomis. Nuo šiol gyventi įmanoma tik po žeme.
Stotys virto savotiškais miestais-valstybėmis, tuneliuose karaliauja tamsa ir siaubas. Sevastopolio stoties, mažosios požeminės Spartos, gyventojams prireikia nežmoniškų pastangų, kad išliktų savo priebėgoje ir apgintų ją. Tačiau kartą Sevastopolio stotis atkertama nuo viso likusio metro, ir jos gyventojams gresia siaubinga mirtis. Žmones išgelbėti gali tik didvyris…
Puslapių skaičius: 288
Elektroninė.
Perskaityta 2013 04 14
[table id=51 /]
1Kainos surinktos 2012 04 15
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą, renkantis pigiausią siūlomą siuntimo būdą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.

3Comments

Add yours
  1. 1
    williamuss

    Skirtingos leidyklos leido…pirmą – Obuolys, antrą – Novelita, iš Obuolio labai jau puikaus vertimo niekada neverta tikėtis…

  2. 2
    Salomėja

    Mano turimą knygą leido tikrai ne Obuolys. O tas “niekada neverta” tai labai jau kategoriškas. Niekada niekada? Net jei nusisamdys super duper vertėją?

+ Leave a Comment