540(64) Vikas Swarup "Six Suspects"

Vikas Swarup “Six Suspects”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Už tai, kad mano anglų kalba po truputį lavėja vėl dėkoju “Humanitui”. Šį kartą kapsčiausi po daugiau nei 500 psl storio Swarup’o knygą. Juk žinot šį rašytoją ir greičiausiai dėl filmo, nei dėl knygos “Gyvenimo lošimas” (taip, aš piktybiškai nenaudoju to kito pavadinimo, kurį leidykla greitai susiskribo po filmo pakeisti). Tai va, jei skaitėte aną, tai numanote ko tikėtis ir iš šios.
Prisipažinsiu, kad knyga yra geresnė, nei ją vertinu aš, nes jaučiu antipatiją viskam kas indiška išskyrus smilkalus. O po tokių knygų ta antipatija tik stiprėja.
Čia detektyvas. Buvo toks šlykštus jaunuolis, kuris korupcijos dėka ištrauktas iš kalėjimo, nepaisant to, kad gal kelių šimtų svečių akivaizdoje nužudė padavėją. Ta proga (išteisinimo) jis, ponas įžūlybė, rengia vakarėlį, kurio metu nužudomas. O iš daugybės svečių išrenkami šeši įtariamieji, kurie turėjo ginklą. Čia ne spoileris, jei ką. Viskas ant nugarėlės parašyta. Toliau pasakojama apie kiekvieną įtariamąjį. Kas jis. Koks galėjo būti jo motyvas nužudyti ir kaip pateko į vakarėlį.
Veikėjai labai skirtingi. Aukščiausias politikas, telefonų vagis, Bolivudo aktorė ar neišsilavinęs menkai gyvenamos salos čiabuvis. Todėl pasakojimai apima visokias sritis. Aukštuomenę, lūšnynus, kino industriją, beveik 600 psl., parodys įvairią Indiją. Kai kur nuobodžiavau. Na sutikite, politikas su susidvejinusia asmenybe, kur viena pusė yra šlykštynė nežmoniškoji, o kita šventasis Gandis, nėra pasimėgavimo vertas personažas. Bet užtatai amerikietis atvažiavęs vesti nuotakos rastos susirašinėjimo laiškais buvo visai juokingas.
Na o kas nužudė? Būsite vyniojami aplink pirštą, nukreipiami nuo vieno įtariamojo prie kito. Kaip ir dera geruose detektyvuose. Margos Indijos!
OficialiaiVicky Rai, the son of a high-profile Minister, has been shot dead by one of the guests at his own party. They are a glitzy bunch, but among them the police find six strange, displaced characters with a gun in their possession. each of them steaming with a secret motive.India’s wiliest investigative journalist, Arun Advani, makes it his mission to nail the murderer. In doing so, the amazing, tender and touching, techni-colour lives of six eccentric personalities unravel before our eyes. But can we trust Advani? Or does he have another agenda in mind…?
Puslapių skaičius: 576
Knyga nuosava (e).
Perskaityta 2013 04 28
[table id=52 /]
1Kainos surinktos 2012 04 28
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą, renkantis pigiausią siūlomą siuntimo būdą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.
 

+ There are no comments

Add yours