546(70) Patricia Cornwell "Visi įkalčiai"

Patricia Cornwell “Visi įkalčiai”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Tam dam dam, kaip smagu atrasti gerų detektyvų. Netikėta. Rekomenduočiau tiems, kad perskaitė jau visą Geritssen ir ieško ko nors panašaus. O panašumų tikrai rasit. Ir teismo medikę, ir skrodimo detalių, ir visokių psichų, ir medikės sugebėjimą įsivelti ten kur neturėtų. Ir dar visokių ten senų meilių.
O nusivylimas apima pamačius, kad šioje serijoje knygų labai daug, o mūsų “Baltos lankos” kaip visada išleido gal kas ketvirtą dalį. Bet čia aš prisimenu, gi kad žadėjau skaityti daugiau angliškai, o turiu skaityklę. Todėl kita mano skaitoma knyga bus ta, kuri turėjo eiti prieš šią. Nors ant viršelio klaidingai užsimenama, kad tai “Skarpetos” serijos pradžia. Jau skaitydama jutau, kad buvo kažkas ir prieš ją. Ir akurat. Yra dar viena knyga.
Autorė gavo daug visokių ten detektyvams skiriamų apdovanojimų. Turbūt ne veltui. Nes atrodo nieko mandro toje knygoje. Kaip visada. Kraujas, persekiojimai, kvailos situacijos, o skaičiau kol baigiau. Džiugu, nes man sunku atrasti gerų detektyvų, vis pasitaiko kokia nesąmonė, kaip ta “terapija”.
Oficialiai: JAV rašytoja Patricia Cornwell (Patricija Kornvel, gim. 1956) visamepasaulyje išgarsėjo detektyvų serija, kurios pagrindinė veikėja – vyriausiojiRičmondo teismo medicinos ekspertė Kei Skarpeta. Šios serijosdetektyvų sėkmės paslaptis – kruopštus tyrimas, dėmesys detalėms irpuikus policijos bei teismo medicinos procedūrų išmanymas. Cornwellromanai išversti į 32 kalbas ir apdovanoti prestižinėmis premijomis,tokiomis kaip Goldo Daggerio, Edgaro, Johno Creasy, Mcavity ir kt.„Visi įkalčiai” (1991) – viena pirmųjų ir populiariausių šios serijos knygų.Šio detektyvo dėmesio centre – paini rašytojos Berilės Medison nužudymobyla. Laboratorinė jos įkalčių analizė užmena daug mįslių. Žingsnis požingsnio atskleidžiamas nužudytosios gyvenimo pabaigos košmaras netrukusvirsta pačios ekspertės Kei Skarpetos košmaru – ji irgi atsiduria žudiko akiratyje. 
Puslapių skaičius: 382
Knyga nuosava.
Perskaityta 2013 05 14
[table id=58 /]
1Kainos surinktos 2012 05 15
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą, renkantis pigiausią siūlomą siuntimo būdą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.

2Comments

Add yours
  1. 1
    Remis

    Jei visai teisingai sakyti, tai ne Cornwell knygos panašios į Geritssen, o Geritssen į Cornwell, nes Geritssen pradėjo rašyti gerokai vėliau 🙂 Kaip skaitęs šiek tiek daugiau lietuviškai Cornwell, iškart rekomenduoju skaityti angliškai, nes Baltos lankos leidžia kaip jiems susisapnuoja, o ne kaip serija iš tiesų parašyta. Be to, yra dar vienas baisesnis dalykas – patiki (ypač paskutines) knygas versti kam pakliuvo. Kartais atorodo, kad žmogus ne tik anglų kalbos nemoka, bet ir beisbolo nuo krepšinio neskiria.

  2. 2
    Salomėja

    Na aš planuoju skaityti angliškai tas kurių neturiu ir lietuviškai tas, kurias turiu. Kad ir koks būtų prastas vertėjas, jam sekasi geriau, nei man. Tai yra skaitydama prastą vertimą aš lengviau interpretuoju, kaip čia galėtų būti, nei kad skaitydama angliškai, kur ne visi niuansai man yra aiškūs, nors kuo tolyn, tuo lengvyn.

+ Leave a Comment