561(85) Salvador Dali "Paslėpti veidai"

image
Salvador Dali “Paslėpti veidai”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Salvadoras Dali yra mano meilė jau nuo senų senovės. Ne tik paveikslai bei jų pavadinimai, bet ir laikysena. Ir vieninteliame jo parašytame romane man labiausiai patiko… …įvadas. Tiek metų prabėgo, o realijos tos pačios. Turi daryti. Neužtenka turėti idėją ir laukti mūzos. Reikia dirbti dirbti dirbti.
Na, o pati knyga irgi labai nieko sau. Jei patinka visokie Gedsbiai, mopasanai, kiti klasikai, tai nespjausit ir čia. Idėja ir laikmetis kiti, bet skaitosi panašiai. Pirmame trečdalyje labai jutau tokią salvadorišką ironiją. Paslėpta, bet ir čia pat. Po to gal pripratau, o gal siužeto vingiai pagreitėjo, prasidėjo karas, įsiskaičiau, kaip šiaip visai neblogą romaną.
Salvadoras sukūrė ir visai įdomių veikėjų. Kai neretai pasitaiko, patys išskirtiniausi pasirodė šalutiniai istorijos žmonės. Dabar jau noriu paskaityti Salvadoro Dali knygą apie Salvadorą Dali.
Oficialiai: Vienintelis Salvadoro Dalí romanas Paslėpti veidai nukelia mus į keistą romantiško dekadentizmo atmosferą. Pasitelkęs vizualiai turtingą, beveik fotografišką kalbą, autorius aprašo aristokratų gyvenimus, jų iškrypusias aistras ir taurią meilę. Ekscentriškas, švaistūniškas aukštuomenės gyvenimo būdas simbolizuoja prieškario Europos nuosmukį. Knygos veiksmas, prasidėjęs 1934 metų Paryžiuje, ritasi iki Maltos, Šiaurės Afrikos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir vėl sugrįžta į Prancūziją, kur ir baigiasi paskutinėmis Antrojo pasaulinio karo dienomis.
Salvadoras Dalí (1904–1989) – ispanų dailininkas, tapytojas, grafikas ir skulptorius, vienas žymiausių siurrealizmo atstovų ir svarbiausių XX amžiaus menininkų.

Puslapių skaičius: 608
Knyga nuosava
Perskaityta 2013 08 03

+ There are no comments

Add yours