569(93) Karin Alvtegen "Tikėtina istorija"

Karin Alvtegen “Tikėtina istorija”
Mano įvertinimas: 1 /3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Alvtegen aš įtraukusi prie mėgstamesnių rašytojų, nors ši knyga nebuvo super. Pradėjusi net pajutau šiokį tokį nusivylimą. Taigi nuobodu! Tačiau ši rašytoja tuo ir pasižymi, kad po truputį, po truputį ir įtraukia. Ji gi rašo apie žmones tokius kokie jie yra. Su visomis ydomis. Ji gi sako tai ko niekas nenori girdėti. Ir herojai jos tokie. Keisti, bet paprasti, tokie pažįstami lyg būtų mūsų kaimynai.
Paprastai prasidėjo, paprastai ir pasibaigė. Trumpa kelių žmonių savaitė, kuri gal kažką pakeis, o gal ir ne. Nuo žmonių priklauso. Šioje knygoje svarbiausia mintis ta, kad pats pasirenki ar būti surūgusiu actu, ar brandžiu vynu.
OficialiaiHelena su vyru nusiperka buvusią ūkininko sodybą ir įkuria viešbutį. Išsipildo sena jos svajonė. Tačiau Helenos santuoka ima byrėti ir netrukus virsta skyrybomis. Jai lieka viešbutis, sudužęs gyvenimas ir nelaiminga paauglė dukra.
Finansininkas Andersas, sėkmingai kopiantis į karjeros viršūnę, susikrovęs didžiulį turtą, staiga pajunta gyvenimo beprasmybę.
Senis Verneris gyvena miške, kaimo žmonės jį laiko keistuoliu, atsiskyrėliu, jo požiūris į gyvenimą daugeliui atrodo nesuprantamas. Tačiau ir Helenai, ir Andersui jis atveria akis – kiekvienas jų gali pasirinkti kitą gyvenimo kelią…
Kas sukelia mūsų pyktį, prietarus, neapykantą, šykštumą, pavydą? Kurdama šį romaną garsi švedų rašytoja Karina Alvtegen lankė psichologijos kursus, ypač domėjosi žmogaus mąstymu. Pasak rašytojos: “Kiek žmonių, tiek ir tikrovės sampratų. Bet koks vertinimas ribotas, o kartais net klaidingas, visus potyrius mes filtruojam per savo patirtį.”
Popierinės knygos puslapių skaičius: 320
Pasiskolinta elektroninė.
Perskaityta 2013 09 19

+ There are no comments

Add yours