572(96) Lars Kepler "Ugnies liudininkas"

Lars Kepler “Ugnies liudininkas”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Pagaliau ta knyga, kurios negalėjau padėti į šalį. Gerai, kažkada “Obuolio” leidykla padovanojo kelias knygas ir pripratino prie gerų detektyvų. Pėdinau pirkti trečiosios Keplerio(ių) knygos ir turiu pasakyti, kad kol kas ji geriausia. Pvz., žudiko neatspėjau, nes: 1. buvo taip įdomu, kad neturėjau laiko pagalvoti kas jis; 2. buvo taip įdomu, kad pamiršau paskaityti pabaigą, ką kartais mėgstu padaryti.
Jonas Lina yra vienas mylimiausių mano detektyvų. Vos neįsimyliu, kai jis susirinkimo metu, kuriame svarstomas paties likimas, atsistoja ir išeina, nes jam labai prireikia patikrinti kokią mintį ir t.t. Nieko neaiškindamas. Ir šiaip jis fainas. Tikiuosi tie rašytojai prirašys dar daug.
Oficialiai: Flora Hansen apsimeta mediume ir verčiasi „bendravimu“ su mirusiaisiais. Po žiaurių žmogžudysčių paauglių globos namuose Hansen ima regėti keistai realistiškas vizijas. Ji praneša policijai, kad bendrauja su mirusia mergaite, bet į tai sureaguoja tik vienas detektyvas – Jonas Lina. Šis ilgiausiai užtrunka nusikaltimo, kuris atrodo akivaizdus, vietoje. Viskas liudija, kad globotinė Vikė Benet pasišalino vidurnaktį palikusi kruviną lovą ir plaktuką po pagalve. 
Pabėgo nuvariusi pakeleivingą mašiną su joje miegančiu keturmečiu berniuku. 
Ji laikoma vienintele įtariamąja, bet kodėl Hansen tvirtina, kad nužudymo įrankis akmuo, ne plaktukas? Kai detektyvas nusprendžia nepasitenkinti lengvais atsakymais, paieškos leidžia Jonui praskleisti mistikos šydą ir baigiasi susitikimu su žmogumi iš praeities.
Knygos puslapių skaičius: 592
Nuosava knyga.
Perskaityta 2013 10 06

2Comments

Add yours
  1. 2
    Salomėja

    Čia kaip kokia Geritssen ar pan. – istorijos atskiros, bet būna detalių iš ankstesnių knygų, todėl geriau iš eilės. Netikėta, bet taip jas pas ir leidžia.

+ Leave a Comment