589(9) Patrick Rothfuss "Išminčiaus baimė. Pirma dalis"

Patrick Rothfuss “Išminčiaus baimė. Pirma dalis”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Žinote, su šia knyga jaučiuosi išdurta. Apgauta, apmulkinta. Kodėl? Negi nepatiko, kai taip išliaupsinau pirmą dalį, gavau per nagus nuo fetišistų pasakiusi, kad tai geriau už tą nuobodylą Žiedų valdovą? Ne čia bėda. Knyga tai man labai patiko. Jaučiuosi apgauta leidyklos. Pagūglinusi originalo gi nematau, kad „Išminčiaus baimė“ – ilgai lauktas „Vėjo vardo“ tęsinys, rašytas keturis metus, ir toks ilgas, jog jį tenka leisti dviem tomais.“. Be problemų išleista 1008 psl. knyga, o ne kažkokie du tomai. Suprantu leidyklą. 90 Lt nepaprašysi, kad ir kokia stora knyga bebūtų, o būtent tiek jums teks sumokėti Lietuvoje jei norėsite perskaityti “Išminčiaus baimę”. Visą. Nes aš sustojau ties tuo, kad herojus išėjo plėšikų gaudyti. Finito. Jausmas lyg kas puslapius išplėšė :). Čia skaitai skaitai, net į simbolinę pabaigą, kaip pirmoje knygoje nepanašu, atverti kitą puslapį, o ten tik leidybinė informacija. Tai va. Pirmoji knygos pusė labai įdomi, o ar kada nors atsiras antra bibliotekoje? Nežinia. Juk nepirksiu dabar pusės knygos kai neturiu kitų. Nors būtų elektroninė, tai turbūt nusipirkčiau dabar. Kita vertus nežinia ar autorius parašys pabaigą, tai galiu tik ant savęs pykt, kad pasirenku serijas.
Oficialiai: Netroškęs nieko daugiau, tik žinių, kurios padėtų jam sužinoti apie paslaptinguosius tėvų žudikus čandrianus, įžūlus ir nesitvardantis Kvoutas buvo priverstas palikti Arkanumą – magijos universitetą. Pats kaltas. Klajonės žeme ir jūromis jį nuveda į maerio Alverono dvarą ir dar toliau – į keistą Fajė karalystę, kurioje jis sutinka paslaptingąją Felurianą, kuriai iki šiol neįstengė atsispirti joks vyras…
Kvouto istorija – klajonių ir žinių paieškos istorija, pilna intrigų ir paslapčių, magijos ir muzikos. „Išminčiaus baimė“ pasakoja, kaip Kvoutas iš įžūlaus ir nepaprastai protingo berniūkščio virsta vyru. Ir ne tik. Jis tampa legenda: garsas apie jo žygdarbius sklinda greičiau už vėją, o Kvoutas pamažu ima suprasti, kokia sunki gyvųjų didvyrių dalia.
Knygos puslapių skaičius: 520
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2013 12 14

7Comments

Add yours
  1. 1
    Pukuotukas

    Nėra tokia gera kaip pirma knyga, bet skaitosi greit ir įtraukia smagiai. Nežinau ar šioje dalyje yra apie herojaus papuolimą pas fėją ir jo tapimu supermeilužiu (o kas belieka, jei esi supervagis, supermagas, superbardas), bet klaikiai prajuokino autoriaus frazė, cituoju – “pažiurėkite į jo akis – jos viską žino apie moteris! “. Gal lietuviškai kitaip išversta, bet aš pusvalandi krizenau iš autoriaus.

  2. 3
    Pukuotukas

    Oj, gal išplepėjau iš antros dalies. Suklaidino knygos anonsas “Fajė karalystę, kurioje jis sutinka paslaptingąją Felurianą, kuriai iki šiol neįstengė atsispirti joks vyras…”
    Užmiršk 🙂

  3. 4
    Salomėja

    na tai čia ir yra antra dalis, knygos anonsas bendras 🙂 Galima įsivaizduoti, kad kažkas perplėšė knygą. Bet dabar dar įdomiau 🙂

  4. 5
    Pukuotukas

    Beje, kad nereiktu pykti pasirenkant netikusias serijas, siūlyčiau paskaityt Andrzej Sapkowski “Raganius”. Rodos lt. kalba išleistos visos serijos knygos, o pats serialas nenusileidžia ir netgi aplenkia Patrick Rothfuss.

  5. 7
    Delirious

    Gėris, gėris, gėris. Visiems tik rekomenduoju ir šaukiu iš balkono, kad visas miestas girdėtų. Ar laukiat 3 dalies? Aš noriu 3000 puslapių.

+ Leave a Comment