595(15) Eowyn Ivey "Sniego vaikas"

Eowyn Ivey “Sniego vaikas”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Štai ši knyga galėtų būti nominuota gražiausio viršelio nominacijoje. Būtent todėl aš ją pirkau. Ir atviruko tokio norėčiau Kalėdoms. Aprašymas nelabai traukė. Nei aš šiaurės pasakomis domiuosi, nei mane traukia žmonės nelaimingi tik todėl, kad neturi vaikų. Bet tas viršelis vistiek priviliojo. Nusipirkau. Skaitymą atidėliojau ilgiau nei metus, bet visgi atėjo laikas. Nenoriu būti knygų pirkikė, noriu būti skaitikė :).
O knyga gera. Tik labai šalta skaityti. Žiemos nemėgstu ir gūžiausi nuo šalčio. Tikrai nežavėjo tie Aliaskos aprašymai. Labai jau vaizdžiai nupasakota, kaip pro trobelės sienas košia šaltas vėjas, kaip tamsu, niūru ir visaip kitaip brrrr.
Bet žmonės išgyvena. Sufantazuodami, arba ne :). Vienaip ar kitaip ši knyga yra gera.
Oficialiai: Debiutinis Eowyn Ivey romanas nukelia i 1920 metus, atšiaurią ir sniegingą Aliaską. Vaikų neturintys sutuoktiniai Džekas ir Meibelė ima tolti vienas nuo kito. Jį slegia alinantys ūkio darbai, ją – gniuždanti vienatvė. Vis dėlto iškritus pirmam sniegui  vyrą ir žmoną apima nežabojamas džiaugsmas. Dūkdami lauke jie nulipdo sniego vaiką. Kitą rytą vaiko nebėra, bet Džekas ir Meibelė išvysta miško pakraščiu skuodžiančią šviesiaplaukę mergaitę.Maža mergaitė sutuoktiniams atrodo lyg stebuklingas miškų vaikas. Lapės lydima ji medžioja, laksto sniego paviršiumi nepalikdama pėdų ir visiškai viena išgyvena laukiniuose Aliaskos miškuose. Mėgindami suprasti mergaitę, tarsi atėjusia iš stebuklinės pasakos knygos puslapių, Džekas ir Meibelė ją pamilsta lyg tikrą dukterį. Tačiau pasakos visada baigiasi ir tai, ką sutuoktiniai sužino apie šį žavingą vaiką, juos pakeičia visam laikui.
Puslapių skaičius: 304
Knyga nuosava.
Perskaityta 2014 01 03

3Comments

Add yours
  1. 3
    Bambeklė

    O man kaip tik Aliaskos aprašymai labiausiai patiko. Kvapą gniaužianti laukinė gamta ir silpni mažyčiai žmonės joje. Knyga subalansuota šiaurės ir žiemos gerbėjams 🙂

+ Leave a Comment