596(16) John Irving "Viename asmenyje"

John Irving “Viename asmenyje”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Ar buvo rašytojas? Taip! Ar buvo Viena? Taip! Ar daug knygoje sekso? Taip! Ar skaičiau Irvingą? Taip! Dalis mano atsiliepimo apie knygą yra čia. Nesikartosiu.
Turiu paminėti, kad tai mažiausiai šokiruojanti Irvingo knyga. Matyt jau jis senatvėje nusprendė, kad kitomis knygomis pakankamai prišiurpino davatkas ir prašė normalų romaną apie nesuprasto (nes yra seksualinė mažuma) žmogaus gyvenimą. Kodėl sakau, kad knyga mažiausiai šokiruojanti? Gi joje nebuvo nieko iškrypusio. Na apart dažnai minimo, bet šalutinio veikėjo santykių su mama, kurie tik pasakojimas iš antrų lūpų. O visa kita… Pirmi sekso bandymai įvyksta tada kai herojui jau 18 ar 19 metų. Knygoje nebuvo prievartos, kraujomaišos ir pan. O bet tačiau, šalia šios knygos aprašymų, internete, galima rasti pačius šlykščiausius atsiliepimus.
Perskaičiau knygą, suprantu, kad visos tos gėjų eitynės ir etc., nėra tokios jau nieko gero nepasiekiančios (čia taip kartais sako: o kam tas demonstravimasis, ką tai pakeis?). Romane galima sekti daugiau nei pusšimčio metų pokyčius toje srityje. Viskas tik geryn.
Nepakantumas atsisuka prieš jus! Pamenu, kaip mokykloje mane skriaudė dėl spuoguotos veido odos berniukas, kuris po metų priėjo pats tą laikotarpį ir buvo pats spuoguočiausias ever matytas mano žmogus :).
Oficialiai: Bilis, pagrindinis naujausios Johno Irvingo knygos veikėjas, pasakoja tragikomišką istoriją, trunkančią ilgiau nei pusę šimtmečio. Tai jo, „seksualinio įtariamojo“, gyvenimo istorija. Knygoje sutinkame daugybę Bilio draugų ir mylimųjų, kuriuos sunku įsprausti į visuomenės nustatytus rėmus.Bilio papasakota istorija – tai pasakojimas apie geismus, paslaptis, lytinę tapatybę ir meilę be atsako – skaudžią, smagią ir jaudinančią. Kartu tai ir intymus bei nepamirštamas vienišo žmogaus portretas, jo pastangos nugyventi savo gyvenimą prasmingai.
Puslapių skaičius: 496
Knyga elektroninė.
Perskaityta 2014 01 11

+ There are no comments

Add yours