597(17) Paolo Giordano "Žmogaus kūnas"

Paolo Giordano “Žmogaus kūnas”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Kartais ir geras knygas reikia įvertinti vienetu, kad prisimintum, kaip apsišovei bibliotekoje. Neradau tą kartą ką imti, pagalvojau, kad kita šio autoriaus knyga buvo tikrai gera, tad pamėginsiu ir šią, o ji visai ne mano skonio. Tačiau nėra bloga, gal rasčiau net kam rekomenduoti, visgi apie nuobodžiaujančius karius man skaityti nepatiko.
Ši knyga apie žmones. Kaip ir daugelis kitų knygų. Šie žmonės išsiųsti į misiją Afganistane. Karinėje bazėje nuobodžiauja, o autorius piešia skirtingus portretus. Lūkesčiai, svajonės, charakteriai. Nebūna vienodų žmonių. Liūdna, graži, neįdomi, džiaugiuosi, kad pagaliau įveikiau.
Oficialiai: Viršila Antonijus Renė vadovauja vaikinų būriui. Vos dvidešimties seržantas Robertas Jietris – vienas jauniausių. Misija Afganistane jam ir daugeliui kitų pirmas didelis gyvenimo išbandymas.
Išsekę nuo karščio, kankinami nuobodulio, baimės ir nuolatinės grėsmės, nors šioji kasdien atrodo vis neįtikimesnė, bazėje kareiviai kuria savo gyvenimą: mezga draugystes, veliasi į konfliktus, įsimyli ir visaip stengiasi prasiblaškyti.
Ir tiktai naktimis, išsitiesę ant gultų, jie vis dar nustebinami prisiminimų iš ano – taikaus gyvenimo. Visiškoje tyloje, tiek civilizacijos, tiek gamtos, girdi, kaip plaka jų širdis, kaip ūžia kiti vidaus organai – kaip nepaliaujamai veikia žmogaus kūnas.
Jie dar nežino, kad yra atsiųsti į vieną pavojingiausių konflikto zonų: „smėlio dėžę, kurioje nuolat nutinka nelaimių“, kur, regis, nieko nėra, vien dulkės, kur dienos šviesa tokia ryški, jog sukelia konjunktyvitą, o naktimis lempos nedegamos, kad nebūtum apšaudytas iš minosvaidžių.

Įžengę į priešo teritoriją, jie priims sprendimus, nulemsiančius tragiškus įvykius, ir tie, kas liks gyvi, dėl jų visą gyvenimą jaus kaltę. Slėnyje patirtas siaubas traumuos ir jau niekas nebebus kaip anksčiau. Nė vienas iš jų nepamirš, kas ir kodėl tądien nutiko dykumoje. Grįžę iš užduoties, jie neišvengiamai bus kirtę liniją, skiriančią jaunystę ir brandą.
Puslapių skaičius: 336
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2014 01 19

+ There are no comments

Add yours