599(19) Isabel Allende "Majos dienoraštis"

Isabel Allende “Majos dienoraštis”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Savo santykius su Allende aš vis aprašinėju prie kiekvieno atsiliepimo, tad šį kartą nesikartosiu. Pati knyga skaitėsi labai lengvai. Maja sudirba savo gyvenimą ir nuo pasekmių pasislepia Čilojos saloje, kurioje padeda savo globėjui rašyti knygą, taip pat kapstosi po sudėtingą jo praeitį, kuri yra ir Čilės istorija. Viską Maja rašo savo dienoraštyje šokinėdama prie praeities ir dabarties. Įvertinčiau knygą geriau, bet vietomis mane ji trikdė. Merginai tik 19 metų. Naivoka, kvailoka, narkomanė, alkoholikė. Vietos, kuriose ji rašo apie savo audringą praeitį įtikinamos ir įdomios. Labai paprastai ir gražiai aprašytas ir kasdieninis čilojiečių gyvenimas, taip pat prietarai ir papročiai. Tačiau ten kur Čilės istorija – gana sausoka ir nuobodoka. Gerai, man įdomu buvo paskaityti apie visas represijas ir pan., bet taigi čia atseit merginos dienoraštis, kodėl ji viską savo sąsiuvinuke rašo tarsi tai būtų istorijos vadovėlis? O po to vėl tampa naivoka ir kvailoka mergele.
Kaip ten bebūtų, autorė turi rašymo gyslelę. Nesvarbu, kad ne visos knygos man patiko, skaityti jas malonu ir visada įtraukia.
Oficialiai: Naujasis Isabel Allende romanas „Majos dienoraštis“  pasakoja apie devyniolikmetę amerikietę, patyrusią didžiausius nuopuolius – ji grimzdo narkotikų prekeivių, nusikaltėlių ir prostitučių liūne, kol galop apsistojo nuošalioje Čilės saloje. Ten, slėpdamasi nuo persekiojančio ankstesniojo gyvenimo, Maja rašo savo gyvenimo istoriją, ilgainiui atskleisdama kraupią šeimos paslaptį. Mergina pagaliau suvokia meilės ir ištikimybės prasmę ir pradeda didžiausią savo gyvenimo nuotykį: kelionę į savo sielos gelmes.
Puslapių skaičius: 424
Knyga elektroninė.
Perskaityta 2014 01 30

+ There are no comments

Add yours