605(25) Lars Kepler "Smėlio žmogus"

Estimated read time 2 min read

Lars Kepler “Smėlio žmogus”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Visur autorius (na aš žinau, kad tai pora, bet kadangi jau prisistato vienu slapyvardžiu, tai ir aš leisiu sau sakyti vienaskaita) yra lyginamas su Larsonu, kuris parašė “Milenium” trilogiją. Nežinau nežinau, čia tik mano nuomonė, bet Larsonas tyliai sėdi rojaus kamputyje ir rūko dievišką cigaretę.
Keplerio knygos vis gerėja ir gerėja. Taip, šiek tiek lygi ir būna nesutapimų istorijoje, smulkių neatitikimų, detalyčių, tačiau nepaisant to, knygos labai įtraukia. O ši ypatingai. Brangusis, jau perskaitęs, pamatė, kurį puslapį skaitau. Išvirė arbatos ir sakė, kad netrukdys :). Ir man labai patinka, vis labiau ir labiau, Jonas Linas.
Knyga žiauri. Man atrodo, kad vietomis pamiršau kvėpuoti. Šiek tiek nuspėjama, bet net tai netrukdo versti ir versti puslapius. Tos elektroninės knygos jau antrą kartą iškrečia šunybę. Aš spaudžiu “toliau”, o to “toliau” nebėra. Taigi, tie autoriai ne po knygų muges valkiotųsi, o geriau eitų rašyti kitos dalies!
Taigi, kaip jau ir sakiau, nors nuspėji ko laukti, nors randi smulkių neatitikimų, bet negali sustoti. O tai puiku!
OficialiaiŽvarbią žiemos naktį traukinio mašinistas ant tilto vos išvengia susidūrimo su jaunu vyru. Ligoninėje paaiškėja, kad smarkiai karščiuojantis, legionelioze sergantis Mikaelis Koler-Frostas jau prieš septynerius metus paskelbtas mirusiu. Jis, dingęs iš namų su seserimi prieš trylika metų, laikytas serijinio žudiko Jureko Valterio auka. Tiesa, neoficialiai. Komisarui Jonui Linai taip ir nepavyko įrodyti, kad Jurekas, prieš septynerius metus suimtas ir uždarytas griežtojo režimo teismo psichiatrijos skyriaus izoliatoriuje, yra susijęs su daugybe kitų neišaiškintų žmonių dingimų. 
Kai komisaras ima tirti, kur buvo „mirusysis“ visus tuos metus, netikėti įrodymai priverčia atversti seniai pamirštą bylą. Tik šįkart laiko jie neturi. Kažkam teks įsismelkti į patologinio žudiko smegenis, kad ir kuo tai grėstų…
Puslapių skaičius: 592
Knyga elektroninė.
Perskaityta 2014 02 16

+ There are no comments

Add yours