607(27) Jo Nesbø "Gelbėtojas"

Estimated read time 2 min read

Jo Nesbø “Gelbėtojas”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Ta proga, kad jau įsijungiau šį rašymo langą, tai visų skaitančių truputį ir skaitančių daug, paklausiu, o kaip jūs išsirenkate knygą iš jau turimų? Na norite perskaityti 15 knygų. Visas jas turite lentynoje. Kurią imate? Mano prioritetas yra bibliotekinės ir skolintos knygos, bet su nuosavomis ar elektroninėmis aš nesusitvarkau :). Rimtai pradedu galvoti apie kažkokį randomizatorių, kuris automatiškai man parinks iš sąrašo. Na labiau norimas skaityti knygas gi galima randomizatoriui sušerti daugiau kartų, panašiai kaip su tais burtų lapeliais “Bado žaidynėse”.
O “Gelbėtojas”? Kaip visada Jo yra puikus. Nors mano favoritas dabar Kepler, bet Nesbo nė kiek nenusileidžia įtampos ir smagumų kūrime. Žaidžia, manipuliuoja, ne visada suvoki, apie kurį veikėją pradedi skaityti skyrių. Skaitysiu visas Hario Hūlės knygas, kokios tik man pateks į rankas :).
Oficialiai: Osle sninga. Miesto aikštėje vyksta kalėdinis koncertas, šalia sriubą varguoliams dalija Gelbėjimo armija. Ūmai pokšteli šūvis, ir Gelbėjimo armijos savanoris, regis, neturintis jokių priešų, Robertas Karlsenas krinta negyvas.
O sninga vis labiau, dėl pūgos nekyla lėktuvai, taigi žudikas negali laiku išvykti iš miesto. Tik todėl jis sužino nušovęs ne tą žmogų. Ir tučtuojau nusprendžia klaidą ištaisyti – juk tai turėtų būti jo paskutinė užduotis…
Prasideda dviguba medžioklė: žudikas atkakliai persekioja kitą auką, o jam ant kulnų lipa policija.
Policijos inspektorius Haris Hūlė, tiriantis šią bylą, priverstas gilintis į Gelbėjimo armijos paslaptis. Pasirodo, čia sukasi dideli pinigai, mezgamos mįslingos intrigos… Kaip sako Haris Hūlė, “dauguma mūsų turime ir tamsiąją pusę”.
Romane susipina margaspalvė Europos šalių istorija, religija, neįtikėtini žmonių likimai. Autorius – ne tik kvapą gniaužiančių istorijų meistras, bet ir puikus psichologas bei istorikas.
Puslapių skaičius: 496
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2014 02 22

5Comments

Add yours
  1. 1
    Skaitytoja

    Pritariu, reikia randomizatoriaus arba dar kazko…Turiu 20 el.knygu ir VISAS jas noriu perskaityt ir ilgiausiai vargstu kol apsisprendziu, kuria skaityti pirmiausiai. Maniau, kad cia man vienai taip sunku apsispresi.Aciu, nuraminote, kad ne as viena tokia keistuole 🙂

  2. 4
    skaitytoja

    Aciu uz nuoroda Randomizatorius!
    Salomeja, Jums aciu uz Jusu blog’a ir visus Jusu komentarus ir vertinimus. Esu nuolatine Jusu blog’o skaitytoja.

+ Leave a Comment