608(28) Téa Obreht "Tigro žmona"

Estimated read time 2 min read

Téa Obreht “Tigro žmona”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Taigi ilgai geidaraščiuose kabojusi knyga pagaliau atsirado mano lentynose, o tada jose truputėlį pagyveno ir buvo perskaityta. Valio. Sudėtinga taip paprastai pasakyti ar man ta knyga patiko. Vietomis labai labai, o štai kituose puslapiuose snaudžiau. Istoriją pasakoja mergina, kurios senelis mirė keistomis aplinkybėmis. Veiksmas vyksta Balkanuose. Dabartyje ir senelio jaunystėje.
Vietos apie Tigro žmoną ir Myrio sūnėną, kuris už bausmę negali numirti, man buvo labai įdomios. Gal ir gerai, kad jų buvo daug. Taip pat buvo įdomu paskaityti ir apie karo nuotaikas, nes jos kitokios nei, kad kitose mano skaitytose knygose. Tik todėl, kad ir karas kitas. Priskirčiau šią knygą prie tos “gerosios” literatūros.
OficialiaiRomano veiksmas vyksta neįvardytoje, po ilgų karo metų atsigaunančioje Balkanų šalyje, intriguojantys dabarties įvykiai susipina su neįtikėtinais praėjusio amžiaus vidurio nutikimais. Jauna gydytoja Natalija sužino, kad paslaptingomis aplinkybėmis mirė jos senelis, su kuriuo nuo mažens ją siejo ypatingi santykiai. Prisiminusi jo pasakotas istorijas, Natalija įsitikina, kad prieš mirtį senelis ieškojo paslaptingojo “bemirčio” – nemirtingo žmogaus ir nesenstančio klajūno. Mėgindama suprasti, kodėl jos racionalus ir pasakomis netikintis senelis leidosi į tokias paieškas, Natalija sužino neįtikėtiną “tigro žmonos” istoriją: vieną žiemą Antrojo pasaulinio karo metais jo vaikystės kaime, užverstame sniegu ir neprieinamame net vokiečiams, įjunksta lankytis tigras, pabėgęs iš subombarduoto zoologijos sodo, o jį globoti imasi kurčnebylė mergina.
Puslapių skaičius: 368
Knyga nuosava.
Perskaityta 2014 02 28
 

+ There are no comments

Add yours