609(29) Jeffrey Archer "Garbės reikalas"

Estimated read time 2 min read

Jeffrey Archer “Garbės reikalas”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Tokias knygas aš vadinu Da Vinčio kodais. Greitas tempas, daug įvykių per kelias dienas, trumpi skyriai – čia yra panašumai. Kaip žinia tokie veikalai gerokai įtraukia, net tada kai nebūna labai geri. Šitaip nutiko ir čia. Nors aš visai nebuvau sužavėta pagrindiniu veikėju, nors man labiau patiko KGB agentas, nors logika atrodė labai trapi, vistiek godžiai verčiau vieną puslapį po kito.
Įdomiausias man šioje knygoje pasirodė laikmetis – 1966-tieji metai. Tas laikotarpis man apskritai įdomus.
Ar po rimtų kankinimų žmonės atsigauna pamiegoję vieną naktį?
OficialiaiMirdamas pulkininkas Skotas sūnui Adamui įteikia raktą į nutylėtą paslaptį, kuri nuplėšė II Pasaulinio karo didvyriui garbę ir paliko sugniuždytą visam gyvenimui. Adamo valia rinktis, ar atplėšti pageltusį voką, ar palikti taip, kaip yra. Geriau jis būtų neatplėšęs…
Voko turinys nuveda Adamą Skotą į itin saugomą Šveicarijos banką, kuriame guli neįkainojama rusiška ikona, paskutinio caro slapčia išgabenta iš Rusijos ir atsitiktinai pakliuvusi į nacių rankas. Siekdamas sugrąžinti tėvui gerą vardą, Adamas susiduria su tokiu netikėtu, neįkainojamu ir šokiruojančiu atradimu, kad šis gali pakeisti pasaulio jėgų pusiausvyrą. Staiga Adamas tampa labiausiai medžiojamu taikiniu ir įsitikina, jog negali pasitikėti net geriausiais draugais – tik savimi. 
Nelaukti siužeto vingiai, zvimbianti įtampa ir abejonės nepalieka iki paskutinio momento, kai banko seifas atrakinamas paskutinį kartą.
Puslapių skaičius: 432
Knyga nuosava.
Perskaityta 2014 03 05

+ There are no comments

Add yours