613(33) Abraham Verghese "Vienuolės paslaptis"

Estimated read time 2 min read

Abraham Verghese “Vienuolės paslaptis”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Kaip gerai, kad mačiau kelias geras rekomendacijas žmonių, kurie šią knygą skaitė angliškai. Manau, kad jei tokių nebūtų, tai niekas ir nesužinotų, kad gera knyga. Pagal pavadinimą ją gi pirktų tik “svajonių romaniukų” mėgėjai, kuriems ji neturėtų patikti, tad šie sakytų, kad “ne kažką”.
Tai nėra knyga apie kokią nors didelę vienuolės paslaptį. Ne davinčio kodai ir ne meilė seilė tra lia lia. Šį romaną jau turbūt reikia priskirti prie tų geresnių, tų, kurios visokias premijas laimi :).
Buvo labai sunku įsivažiuoti. Didelė dalis veiksmo vyksta Etiopijoje. Veikėjai margaspalviai: indai, amerikiečiai, britai, afrikiečiai. Vienų daugiau, kitų tik vos vos. Pasakotojas tai vienas iš dvynių. Jis papasakoja savo tėvų istoriją, savo gimimo istoriją, paauglystę, studijas ir galiausiai knyga baigiasi, kai šiam virš 50 metų. Tai pasakojimas apie vargingą Afrikos ligoninę, apie dvynių ryšius, draugystę, kaip ir priklauso – išdavystę. Spalvinga, intriguojanti, tiesiog paprasčiausiai įdomi knyga.
Oficialiai: Gražuolė indė vienuolė ir britas gydytojas susipažįsta laive, plaukiančiame iš Indijos. Kelionėje juodu pajunta abipusę simpatiją, tačiau išsiskiria manydami, kad daugiau nebesusitiks. Vis dėlto po kelerių metų likimas juos vėl suveda – Misinge, misionierių ligoninėje Adis Abeboje, Etiopijoje. Iš slapto ir nuodėmingo jųdviejų ryšio gimsta dvyniai – Marijonas ir Šiva. Tačiau vos gimę berniukai tampa našlaičiais, nes motina miršta gimdydama, o šoko ištiktas tėvas, tik gimdymo dieną sužinojęs apie mylimos moters nėštumą ir suvokęs savo jausmus jai, palikęs vaikus pabėga… Priglausti ligoninėje dirbančios gydytojų šeimos, dvyniai auga siejami ypatingo ryšio ir meilės medicinai. Broliai tokie artimi, tarsi būtų vienas asmuo – MarijonasŠiva. Tačiau aistra tai pačiai merginai padaro tai, kas atrodė neįmanoma – dvyniai išsiskiria. Vienas išvyksta į JAV, kitas lieka neramumų krečiamoje Etiopijoje.
Knygos puslapių skaičius: 560
Knyga elektroninė.
Perskaityta 2014 03 22

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Simona

    Ooo, šitą ir aš prieš kurį laiką skaičiau. Labai patiko, surijau staigiai 🙂

+ Leave a Comment