616(36) Kristina Sabaliauskaitė "Danielius Dalba & kitos istorijos"

Estimated read time 2 min read

Kristina Sabaliauskaitė “Danielius Dalba & kitos istorijos”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Tik “milijoną metų” pakabojo knygos pavadinimas mano geidaraščiuose, ir žiū, radau bibliotekoje. Gi žinojau, kad jos nepirksiu. Nes tai trumpos istorijos. Nes trumpos istorijos mane liūdina. Jei jos geros – greitai baigiasi, o aš noriu dar. Jei jos blogos, arba dauguma blogų – jautiesi apgautas, tarsi autorius iškišo šlamštelio puslapiams užpildyti. Šitos istorijos iš tų pirmų. Tų, kurios baigiasi per greitai ir norisi dar. Skaityčiau kiekvieną su malonumu, net jei tai būtų ilgiausi romanai. Na beveik kiekvieną. Istorija apie nostalgijos apimtą žydą gal mažiausiai sužavėjo.
Trumpi pasakojimai, trumpas ir mano įrašas. Čia lyg ir turėčiau paliaupsinti Vilnių, bet gi visi ir taip žino, kad jis nuostabus miestas.
OficialiaiŠioje knygoje susipažįstame su kitokia, dar nematyta Kristina Sabaliauskaite. Dabartinio gyvenimo realijos, kasdienio stiliaus dialogai, šiuolaikinis slengas kūrinyje pinasi su preciziškais nesenos praeities gyvenimo epizodais.. 
Karo metu bręstanti moksleivė, šešėlio veikėjas, aprūpinantis kvaišalais užsienio aktorius, anglofilė pensininkė, lankanti emigrantę dukrą Londone, nuobodžiaujanti turtingo vyro žmona, praeities persekiojama prašmatnaus viešbučio kambarinė, senas žydas milijardierius, grįžtantis į vaikystės miestą, kagėbistas daugiau nei pusę šimtmečio besigalynėjantis su Vilniumi, ir, žinoma, „titulinis“ personažas, sėkmės viršūnę pasiekęs, bet niekaip dvasios ramybės nerandantis rašytojas Danielius Dalba – veikėjai tarsi iš šiandieninės mūsų aplinkos. Pasakojimas jungia ironiškas istorines patirtis, žmogaus ydų, iliuzijų sudužimo, meninės kūrybos principų apmąstymus. 
Knygos puslapių skaičius: 208
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2014 04 13

+ There are no comments

Add yours