618(38) Jael McHenry "Dvasių virtuvė"

Estimated read time 2 min read

Jael McHenry “Dvasių virtuvė”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Tai viena iš tų knygų, kurios nupirko mane viršeliu, nors visi ženklai spinduliuoja priešingai. Virtuvė? Dvasių? Prieskoniai? Ne man. O bet ta raudonai oranžinė spalva traukė, aprašymas truputį viliojo prisiminti Harris knygas ir aš pasidaviau. Gal ir gerai, nors anotacija žadėjo paslapčių, kurių nebuvo.
Nors knygoje ir buvo dvasių, niekaip negalėčiau šios pavadinti magiška, turinčia stebuklų aurą ir pan. bla bla. Tai labai paprasta istorija apie Aspergerio sindromą turinčią merginą. Nieko neišmanau apie sindromą, jo pavadinimas dažnai ir nekartojamas.
– Aš turiu Asmenybę, – sako Džinė kai pasisuka kalba apie jos keistumą. Ji nežiūri į akis, ji slepiasi spintoje, o kai sutrinka, mintyse kepa svogūnus.
Ši knyga be intrigos, ji nieko per daug nepapasakoja. Sutrikusi mergina, jos būdai išsilaikyti pasaulyje, kiti žmonės, kurie nori normalumo ir pastangos. Tik tiek. Turbūt tuo man ir patiko.
Oficialiai: Netekus tėvų, Aspergerio sindromą turinčios Džinės sielvartą pakeičia netikėtas atradimas – ji gali iškviesti mirusių artimųjų dvasias gamindama pagal jų pačių rašytus receptus. Senelės perspėjimas „Neleisk jai“ ir paslaptingas laiškas, kuriame merginos tėvas prašo jos motinos atleidimo, sukelia Džinei daugybę klausimų: ko ji turinti saugotis, kas vyko tarp jos tėvų ir kaip susitaikyti su tais, kurių jau niekad nebeišvysi. Receptas po recepto – ir visi atsakymai Džinės rankose.
KPS: 320
KN.
Perskaityta 2014 04 17

+ There are no comments

Add yours