624(44) Jussi Adler-Olsen "Moteris narve"

Jussi Adler-Olsen “Moteris narve”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Grįžau po kelionės, pabaigiau skaityti knygą. Kiek keistoka buvo palikti tą trečdaliuką, bet gi nesiveši. Kita vertus tas paliktasis trečdaliukas šį tą sako. Jei knyga būtų, kaip tos anos Keplerių, tai turbūt skaityčiau miego, valgio, prausimosi sąskaita ir dviems savaitėms neatidėčiau.
Tad ko gi trūko? Sakyčiau, kad intrigos. Dabar gi, kaip jau iš pavadinimo ir anotacijos supratote, sėdi moteris narve ir laukia mirties arba išvadavimo. Nuobodžiaujantis detektyvas stumia dienas ir depresuoja, ir truputį patiria byla. Čia kažkaip jau iš anksto tampa aišku, kad greičiausiai jis tą moterį ras ir net labai nepersistengs. Tad lyg ir pagrindinė intriga lieka klausime už ką ta moteris ten uždaryta. Bet kažkaip kai pagalvoji, tai o koks skirtumas, na uždarė kažkoks psichas, labai jau čia svarbu kodėl? Matyt aš per daug jau gerų detektyvų perskaičiau.
O visgi tai tik pirma serijos knyga, kurioje mes susipažįstame su veikėjais. Man tos pirmos dalys visada atrodo prasčiausios, po to kažkaip jau yra pagrindas, praeitis ir viskas gerokai įsivažiuoja. Nors atsiliepimai apie antrą dalį nėra labai jau geri. Turbūt teks pačiai įsitikint.
Oficialiai: Iš pradžių ji dras ko sienas, kol susikruvina pirštus. Aklina tamsa, nė vieno daikto. Iš kambario nėra vilties pasprukti. Nėra pagal ką skaičiuoti laiką, dienas, savaites, metus. Bet ji prisiekia sau neišprotėti. Ji nesuteiks pagrobėjams pasitenkinimo anksčiau, nei ją užklups mirtis. Kolegoms iš žmogžudysčių skyriaus įsipykęs Kopenhagos detektyvas Karlas Mjorkas perkeliamas į naujai sukurtą „Q“ skyrių neišspręstoms byloms tirti. Pirma į rankas patekusi beviltiška byla – politikės Meretės Liungor, kuri dingo prieš penkerius metus. Visi sako, kad moteris seniai mirusi. Visi tvirtina, kad tai tik laiko gaišimas. Bet Karlui neatrodo, kad jie teisūs… Balsas tamsoje niūrus, iškraipytas ir negailestingas. Jis sako, kad moters kančios baigsis, kai ji atsakys į vieną paprastą klausimą. Tą, kurį pati sau uždavė milijoną kartų: UŽ KĄ VISA TAI?
Žymos sau:
KPS: 464
KB
Perskaityta 2014 05 28

+ There are no comments

Add yours