630(50) Richard Matheson "Aš esu legenda"

legendaRichard Matheson “Aš esu legenda”

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Gal man kas nors galėtų pasakyti, kodėl ant knygos viršelio yra juodaodžio aktoriaus nuotrauka? Na taip, nesu kvaila, žinau, kad toks buvo to paties pavadinimo filmo plakatas. Bet štai dabar paskaičiau to filmo aprašymą ir matau, kad siužetas su knyga nelabai turi ką bendro. Na išskyrus vampyrus ir veikėjo vardą. O knygoje jis tikrai nebuvo juodaodis, ir šuo tikrai nevertas viršelio, nes užėmė tik kelis puslapius. Žodžiu kažkoks briedas tas viršelis, ne kitaip. O be to kas perka knygas, nes filmas labai patiko? Dažniausiai žmonės žiūri filmus, nes knygos labai patiko.

O knyga tai tokia šiaip sau. Gal per plona? Na tokia ji galėtų gal ir daugiau išspaust, bet viskas paviršutiniška, op op ir pabaiga nespėjus įdomybėms nė prasidėti. Sakyčiau Cronin gal kiek pasiskolino iš knygos idėjų savo “Perėjos” trilogijai, bet sugebėjo išvystyti ir laikyt įdomumą visuose tūkstančiuose puslapių. O gal čia šiaip kaip visada, aš klasikos nesuprantu. Ai bet, apie vampyrus, tai ir gerai :).

OficialiaiRobertas Nevilis yra paskutinis žmogus Žemėje… bet jis nėra vienintelis gyventojas. Kiekvienas vyras, moteris, vaikas virto kažkuo kitu – padaru, trokštančiu bet kokia kaina sunaikinti Nevilį. Dieną jis – vienišas medžiotojas, civilizacijos griuvėsiuose persekiojantis tuos, kurie anksčiau buvo jo draugai ir kaimynai. Naktį jis užsibarikduoja savo name ir meldžiasi, kad greičiau išauštų. Tačiau labiau nei kova Nevilį vargina klausimas: kuo ypatingas žmogus, kuriam lemta būti paskutiniam iš gyvųjų?

Žymos sau: KPS: 125, KE, 2014 06 15

4Comments

Add yours
  1. 1
    Skalikas

    o man patiko.. patiko kaip jis kovoja su savimi, kaip prieina savo moralės ribas.
    šiai rašliavai yra 60+ metų. ir pagal ją filmų pastatyta ne vienas o gal trys. Mathesonas yra post-apokalipsės pionierius.
    šiuolaikiniam efektų išlepintam skaitytojui, kaip ir kino žiūrovui, gal ir gali pasirodyti per paprasta.

  2. 3
    Salomėja

    Skalike, o ne geriau tada knygą parduotų viršelis su kokia nuoga Angelina Joly ar kačiuku?

+ Leave a Comment