653(73) Gillian Flynn "Dingusi"

Estimated read time 2 min read

dingusiGillian Flynn “Dingusi”

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Žiūrite į įvertinimą, ir sunku patikėti, kad knyga, kuri ilgai laikėsi perkamiausių viršūnėse, yra ne kažką? Dar nebuvo išleista lietuviškai, kai mane pasiekė atgarsiai, pradėjau angliškai ir nesulaukusi, kol užkabins mečiau. Nuobodu buvo. Jos toks liurbis, ji tokia gerutė. Po to knygą išleido ir čia, visi liaupsino, o aš galvojau, kad gal anglų kalba pakišo koją, ar šiaip neskaitadieniai pasitaikė… Ką gi, pamėginau dar kartą.

Iš pradžių nuobodžiai stūmiausi per tai, ką jau buvau perskaičiusi angliškai. Ir galvojau, kad daugiau vieneto vistiek negaus mano vertinime. Tada, antroje dalyje, prasidėjo įdomumai, kur Eimė man pradėjo vis labiau patikti, o skaityti norėjosi greičiau. Čia jau maniau, oi kaip klydau, čia tikrai super knyga ir gaus iš manęs 3.

Bet kai nuslūgo tos antros dalies sukeltas įdomumas man ir vėl pasidarė klaikiai nuobodu. Nikas vos vos reabilitavosi mano akyse, Eimė ėmė dar labiau patikti (taip taip, man labai patinka sudėtingi charakteriai, psichologiniai žaidimai ir t.t.), bet visas veiksmas vistiek kėlė žiovulį. Na ir va, kartais ima ir nepatinka, knygos, kurios išrinktos geriausiomis, šiaip jau paskaitykit, tai nėra blogiausia knyga žemėje :).

Oficialiai: Šiltas vasaros rytas šiaurės Misūryje. Penktosios Niko ir Eimės vestuvių metinės. Pakuojamos dovanos, laukia romantiška šventė, bet netikėtai iš namų dingsta Niko žmona. Vyras atrodo veikiau sutrikęs nei prislėgtas netekties, nors ir žino, kad yra pagrindinis įtariamasis, o iš Eimės dienoraščio paaiškėja, kad ši lyderė perfekcionistė galėtų išvesti iš pusiausvyros bet ką. Didėjant policijos ir žiniasklaidos spaudimui Nikas keistai išsisukinėja, kol akivaizdžiai įtūžta – net dvynė jo sesuo akimirką suabejoja brolio nekaltumu.Stiprėjant įtampai ir nerimui atsiskleidžia tikrieji sutuoktinių jausmai. Ima veržtis nusivylimas ir kartėlis, slėpėję už laimingos santuokos fasado. Slopinama neapykanta, nepaaiškinami poelgiai ir pyktis galiausiai virsta vien neįveikiama kalte, kai norisi dingti pačiam arba pradanginti kitą. Ar santuoka gali nužudyti?

Žymos sau: KPS: 456, Ke, 2014 09 04
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Laura

    Man per daug ištęsta ta knyga. Mačiau, kad bus filmas, tai toks įtarimas, kad bus įdomiau už knygą 🙂

+ Leave a Comment