671(4) Jo Nesbø "Šarvuota širdis"

nesbo_Sarvuota sirJo Nesbø “Šarvuota širdis”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Visai gi pamiršau palikti komentarą apie dar sekmadienį perskaitytą knygą. Aha, tai ir vėl Hūlės nuotykiai. Pasisekė, kad čia jau viskas po “Sniego senio”, nes manęs dar laukia “Nemezidė” kažkur iš pradžios.

Jo Nesbo turi savo tipinį stiliuką. Lieka pora šimtų puslapių ir pagaunamas nusikaltėlis. Meistriškai, įtikinamai. Galėtum ir patikėti jei nematytum, kad dar 200 psl., laukia ir smegenys sufleruoja, kad dar ne pabaiga, dar ne pabaiga. Hario demonai stiprūs, sunku jam su jais kovoti.

Knygą skaitėme vienu metu su brangiuoju, tai buvo smagu vis klausinėti, kurią skaitai vietą, ką dabar? Iš pradžių jis mane aplenkė ir aš vis paklausdavau tai ar permiegos jie, ar ne? Tada jau aš aplenkiau ir turėjau tvardytis, kad neišduočiau detalių. Geras tas Jo Nesbo, tegu tik daugiau rašo.

Oficialiai: Osle vėl neramu. Vėl siautėja paslaptingas žudikas. Pirmosios jo aukos – dvi jaunos moterys. Abi randamos su dvidešimt keturiomis keistomis durtinėmis žaizdomis, abi prigėrė savo pačių kraujyje. Nusikaltimo vietose – jokių įkalčių. Policija aklagatvyje, o žiniasklaida šurmuliuoja vis garsiau.
Vienintelis galintis padėti žmogus – Haris Hūlė – pradingo ir nenori būti surastas. Tik išgirdęs žinią apie tėvo ligą grįžta į Oslą, tačiau neturi ūpo kištis į bylos tyrimą. Vis dėlto skatinamas profesinės pareigos ir žmogiškumo pasiryžta žūtbūt surasti žudiką. Netrukus Hūlė supranta susidūręs su psichopatu.

Žymos sau: KPS: 616, ke, 2014 11 16
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

3Comments

Add yours
  1. 1
    Aušra

    Visai netyčia užklydau į Tavo puslapį. Labai smagu, kad tok yra, dabar žinosiu kur pažiūrėti, ar išvis verta knygą įsigyti 🙂
    Pamenu, vasarą neturėjau ką skatyti ir vaikščiodama po prekybos centrą nutariau pasižvalgyti knygos. Paprastai perku arba knygynuose, arba imu iš biblės, bet čia staigiai reikėjo. Nusipirkau Jo Nesbo “Pentagramą” ir užsikabinau žiauriai – dabar kur tik gaunu, ten perku, bele kokia tvarka skaitau. Va dabar šitą pradėjau. Po to laukia “Vaiduoklis” :). O “Sniego senis” patiko labai, bet žudiką nuspėjau…

  2. 2
    Tyla

    Labai patinka Jo Nesbo ir jo knygos 🙂 Šita kaip ir kitos puiki. Tik aš taip pat atspėjau žudiką 🙂 Bet nieko, vistiek įdomu.

+ Leave a Comment