680(13) Tess Gerritsen "Išlikusieji"

Estimated read time 3 min read

islikusiejiTess Gerritsen “Išlikusieji”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Kaip ir visada Gerritsen moka įtraukti. Pradėjusi knygą kūčių išvakarėse, turėjau ją vežtis kartu pas tėvus, ir naktį, po dvylikos patiekalų vakarienės, baigiau gi dalyvauti žmogžudystėse.

Iki pat pabaigos, iki pat paaiškėjimo mane knyga šiek tiek erzino. Nes atrodo kažkokia sektantiška beprotybė buvo visos tos žudynės. Tačiau galiausiai paaiškėjo kas ir kaip. Nors pateisinimo neatsirado, bet bent jau viskas tapo logiška ir na kažkiek priimtina.

Šioje dalyje daug mažiau detektyvės ir medikės gyvenimo, nors nesakau, kad nebuvo, tačiau kažkaip trūko pletkučių, gal daugiau apie neįdomią Ricoli šeimą sukosi užkulisinės pastraipos.

Gerritsen yra ta autorė, kuri nesukelia neskaitadienių. Niekada :).

Oficialiai: Antrą kartą per savo trumpą gyvenimą Tedis Klokas išgyvena žudynes. Prieš dvejus metus jam vos pavyko išlikti gyvam, kai buvo išžudyta visa jo šeima. Dabar jam keturiolika, tačiau baisus praeities aidas vėl jį atsiveja – Tedis lieka vienintelis gyvas, o žūsta jo globėjai. Dar kartą tapęs našlaičiu, sukrėstas paauglys neturi kur prisiglausti, ir Bostono policijos departamentas paveda juo pasirūpinti Džeinei Ricoli. Pasiryžusi apsaugoti šį jaunuolį, Džeinė atskleidžia, jog tai, kas iš pirmo žvilgsnio atrodė kaip sutapimas, iš tiesų yra šiurpinanti negailestingo žudiko misijos dalis. Džeinė skubiai išgabena Tedį į mažai kam prieinamą Ivensongo pensionatą, prieglobstį, kur smurtą patyrusios jaunos aukos mokosi išgyvenimo pavojingame pasaulyje paslapčių ir gebėjimų. Tačiau Džeinė baiminasi, jog paslaptingi Ivensongo geradariai yra ne vieninteliai, stebintys už užrakintų vartų ir giliai miškuose pasislėpusią mokyklą. Kai ant medžio aptinkamos keistos, krauju išteptos lėlės, Džeinė supranta, jog jos nuojauta neklydo. O kai ji susipažįsta su Vilu Jablonskiu ir Klere Vord, mokiniais, kurių tragiška praeitis stulbinamai primena Tedžio praeitį, jai tampa visiškai aišku, jog ratus aplinkui sukantis grobuonis yra nusižiūrėjęs ne vieną auką. Padedama savo patikimos partnerės, teismo medicinos ekspertės Moros Ailz, Džeinė ryžtasi apsaugoti šiuos našlaičius. Deja, vaikų likimas pasmerktas, nebent Džeinei ir Morai pavyktų atskleisti šiurpią paslaptį ir sustabdyti aklai tikslo siekiantį žudiką.

Žymos sau: KPS: 336, kb, 2014 12 24
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

+ There are no comments

Add yours