682(15) Helen Fielding "Bridžita Džouns. Pamišusi dėl meilės"

Estimated read time 3 min read

cdb_Bridzita-Dzouns_Pamisusi-del-meiles3_p1Helen Fielding “Bridžita Džouns. Pamišusi dėl meilės”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai:  Prieš pat šventes pasinaudojau vieno internetinio knygyno paskelbtomis akcijomis ir pasidovanojau porą visai neįpareigojančių knygų. Po Kalėdų atėmiau jas iš paštomato ir iš karto įnikau į naujus Bridžitos nuotykius.

Pirmą Bridžitos Džouns dalį aš laikau žanro klasika. Po to gi pasirodė labai daug kopijų, panašių romanų, bet visur buvo ne tai. Autorė puikiai parodijavo mūsų visuomenę ir trisdešimtmečių moterų vargus.

Trečioji dalis man pasirodė geresnė už antrą, pastaroji gi atrodė tik duoklė gerbėjams, o štai naujausioji gal kiek susigulėjo rašytojos galvoje. Čia Bridžitai virš penkiasdešimt, ji turi du mažus vaikus (gi susilaukė vėlai, nes laikrodis jau tiksėjo tiksėjo) ir yra našlė. Taip taip, Marko Darsio nebėra jau visą penkmetį tad Bridžės draugai nusprendžia, kad jau gana gedėti ir laikas eit į pasaulį. O pasaulis pasikeitęs, čia jau populiarus internetas, visi turi anketas socialiniuose tinkluose ir žinoma, kad mobilius telefonus.

Taigi trečia dalis jau yra apie tai kaip sunku moteriai per penkiasdešimt iš naujo rasti vyrą ir susikurti idilišką gyvenimą. Visi vedę, arba iškrypę, arba per jauni :). Buvo ir šiokių tokių prieštaravimų, pvz., man atrodo, kad trisdešimtmečiai jau ne niolikiniai vyrai. Daugiau mažiau subrendę, o šioje knygoje pavaizduotas jaunuolis gyvena su keliais kambariokais ir neturi pinigų taksi. 🙂

Ir vėl autorė taikli. Nors Bridžė yra vištų višta, ji puikiai parodijuoja mūsų – internautų – kasdienybę. Reikia dirbti. Bet oi, patikrinsiu paštą. Jau dirbu, bet gi gal feisbuke kas palaikino nuotrauką. Ne jau dirbu, bet žiū reikia atsakyti sms. Pažįstamas blaškymasis?

Skaityti šią knygą, tai beveik tas pats kas susitikti seną gerą pažįstamą. Man patiko, nors realybėje tokios Bridžitos vietos mano širdyje neranda :).

Oficialiai: Subtili, jaudinanti, tokia pat neįtikėtinai įdomi, sąmojinga, išmintinga ir velniškai juokinga. Ilgai lauktoje trečioje knygoje „Bridžita Džouns. Pamišusi dėl meilės“ žavioji herojė išgyvena naują etapą. Nors keičiasi jos kūno formos ir drabužių dydžiai, o kova su nesuvokiamai sudėtingais nuotolinio valdymo pulteliais tik įgauna pagreitį, ji išlieka ta pati neįveikiama ir jaudinanti būtybė, kurią prisimename iš ankstesnių romanų. Bridžitai tenka susidoroti su vienišos motinos vaidmeniu, įveikti tviterį, SMS susirašinėjimą ir kitas technologijas, iš naujo atrasti savo seksualumą, net būnant – atsargiai, tuoj bus labai baisūs, pasenę žodžiai! – vidutinio amžiaus.

Žymos sau: KPS: 256, kn, 2014 12 27
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

+ There are no comments

Add yours